April 30, 2015

The end?

IN ENGLISH

I've been blogging since I was 14. It was so much fun and exciting, I loved taking photos of basically everything and I loved writing about stupid little things.
But now I'm 22 and I'm not really sure if this is my thing anymore. I used to feel ashamed when I didn't update my blog but now, to be honest, I don't care.

I feel so sad that it has come to this, I used to be so sure that I'd still be blogging when I was 40.
I miss it when blogging felt fun and necessary, when it felt like keeping a diary.
As you can see, I don't even know what I should say right now. Why would I have a blog if I couldn't write something this simple.

I'm still very much that same girl, I still like taking photos, watching too many movies, reading books, buying clothing that I will never use. 

I have to admit that Instagram has something to do with this. It's just so much easier to share a one single photo when I'm on the go. It just takes so much more to have a blog and I'm lazy.

I'm not 100% sure about my decision just yet though. I will take my time and not rush things. Some of you probably remember all those times when I said that I wasn't going to blog anymore and I still did, over and over again. This time it just feels different. I don't know.

Thank you all so much after all these year, it wouldn't be the same without you guys. I hope to see you again!

IN FINNISH

Mä olen pitänyt blogia 14-vuotiaasta saakka. Se oli niin kivaa ja jännittävää, mä rakastin ottaa kuvia about kaikesta mahdollisesta ja mä tykkäsin kirjoittaa tyhmiä pieniä asioita. 
Mutta nyt mä olen 22 ja mä en ole enää varma onko tää mun juttuni. Mua ennen hävetti jos mä en päivittänyt mun blogiani, mutta nyt, rehellisesti sanottuna, mua ei kiinnosta.

Mä olen tosi surullinen että tää on tullut tähän, mä olin ennen aivan varma että tulisin bloggaamaan vielä nelikymppisenäkin. Mä kaipaan sitä, miten blogin pitäminen oli hauskaa ja tarpeellista, miten se tuntui kun kirjottaisi päiväkirjaa.
Kuten varmaan huomaatte, mä en edes tiedä mitä mä nyt kirjoittaisin. Minkä takia mulla olisi blogi, jos mä en osaa kirjoittaa edes mitään näin yksinkertaista?

Mä olen silti melkein täysin sama tyttö mitä mä olin. Mä silti otan turhia kuvia, katson liikaa leffoja, luen kirjoja ja ostan vaatteita joita en ikinä käytä.

Mun on pakko myöntää, että Instagramilla on jotain osuutta asiaan. Se on vaan niin paljon helpompaa jakaa yksi ainut kuva liikenteessä. Blogin pitäminen vaatii paljon enemmän, ja mä olen laiska.

Mä en ole 100% varma mun päätöksestäni vielä. Mä aion ottaa oman aikani enkä kiirehdi. Jotkut teistä varmaan muistaa ne lukuisat kerran kun mä sanoin etten bloggaisi enää, mutta silti jokainen kerta palasin. Tää kerta vaan tuntuu erilaiselta.

Kiitos teille kaikille näistä vuosista, tää ei olis ollut samanlaista ilman teitä. Mä toivon että me nähdään uudestaan!

12 comments:

 1. Anonymous30/4/15 23:22

  harmi jos lopetat :( oon lukeunu sun blogia 6 vuotta ja tää on eka kommentti mitä oon koskaan laittanu , tää oli eka blogi mitä oon ikinä alkanu seuraamaan ja se on ollut mun suosikkini tähän päivään saakkaa vaikka postauksia ei tulisikaan usein aina jaksan odottaa kuitenki niitä. ala-aste ikäisenä aina ihalin miten ihania vaatteitta on sulla , sain sun tyylistä aina paljon inspiraatiota omaan,tätä on ollu niin ihana lukea kaikki nää vuodet mutta päätös on sun, kaikkea hyvää sulle <3 ! t. 17v tyttö

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi ihanaa, kiitos :) Toivon tosiaan että riittäisi halua jatkaa, mutta vaikuttaa vähän epätoivoiselta

   Delete
 2. Hey Rosa can I write you a mail?

  ReplyDelete
 3. Anonymous30/4/15 23:54

  Eieieieii :( sun blogi on maailman ihanin ja oon seurannu sua niiiiiin monta vuotta täällä ja olit mun suurin inspiraatio sillonku vielä hain itteäni. Rakastan sun tyyliä sun tapaa kirjottaa ja sun tapaa ottaa kuvia <3 kiitos näistä vuosista jos nyt päätät lopettaa bloggauksen <3

  ReplyDelete
 4. Oon tainnu lukea sun blogejas ihan alusta saakka ja haluan todellakin kiittää sua kun oot näin älyttömän monta vuotta jaksanu inspiroida lukijoitas! Kaikelle on aikansa ja oon kyllä sitä mieltä että blogia ei kannata pitää, jos se alkaa tuntua pakolta. Varmasti haikeeta lopettaa näitten kaikkien vuosien jälkeen, mutta varmasti oikea ratkasu kun sen vaistoaa tänne ruudun toisellekin puolelle että et enää nauti hommasta samalla tavalla, kuin joskus aiemmin. Muistan ajan ku jaksoin itekki lukea blogeja aktiivisemmin ja aina kävin ensimmäisenä kattomassa onko sun blogi päivittyny, sillä tästä sai niin paljon inspistä arkeen.

  Mää toivon sulle kaikkea hyvää ja toivottavasti jaksat vaikka instagramiin välillä kirjottaa että mitä kuuluu, sillä veikkaan että muitakin kiinnostaa jatkossakin sun kuulumiset, kun niitä on tullut jo seurattua monta vuotta.

  Kiitos !

  ReplyDelete
 5. Are you going to leave your blog up for us to look back on? I remember finding you on an American apparel blog feature while shopping on their site!

  Hope all is well.

  ReplyDelete
 6. I started to read you when you were 16. such a long time ago :)

  ReplyDelete
 7. Anonymous5/5/15 23:07

  Kiitos näistä vuosista, oon myös saanut nuorempana tosi paljon inspiraatiota sun blogista. Ei me lukijatkaan oltais samoja nykyään ilman sua, niinkun säkin sanoit ettet säkään ilman meitä :) Olis kiva, jos jättäisit postauksia näkyviin kuitenkin, jos nyt päätät kokonaan stoppaa, vaikka ymmärrän kyllä myös jos et jätä.. niitä on vaan niin kiva välillä lukea ja nostalgisoida! Ja vaikka lopettaisitkin, niin aina voi aloittaa uudelleen ihan alusta jos siltä joskus tuntuu!

  ReplyDelete
 8. Anonymous12/5/15 21:32

  Noooooooooo please don't stop :(

  ReplyDelete
 9. Hi Rosa! I started reading your blog shortly after you started it and I am 22 now as well. I just wanted to tell you that your blog is one of my absolute favourites out of the many I read, and I am very sad that you don't blog anymore. Your taste and development thereof are just amazing and I hope you're well! xxx

  ReplyDelete

I use Canon EOS 1100D
I was born in 1993
I'm from Helsinki, Finland