August 30, 2014

Q&A 2014

INFO

What's ur height? 157cm. Or I actually might have grown a few centimeters, I don't know when and how. Do you have a driving license? Nope. I'm planning to live in the city where I don't need a car and I think that more people should use public transport anyway.


FAVOURITE THINGS

What is your favourite city? Berlin and Winchester, from where I've been. Berlin is pretty similar to Helsinki (where I live), but better. It's like Helsinki's cooler big sister. I've always loved little cities in England and Winchester is just plain lovely. Favourite food? Feta cheese is still my favourite, after all these years. I also love soy tortillas, soy bolognese, cashew nuts, pasta with pesto, homemade guacamole and avocado in general. Favourite movies? I have really many favourite movies, but my absolute favourite are Alphaville, A Woman Is A Woman, Lost In Translation, Rosemary's Baby, The Graduate, Princess Mononoke, Spirited Away, Perfect Blue, Tokyo Godfathers, The Grand Budapest Hotel, Mary And Max, Old Boy, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind, Suspiria, A Moment To Remember, Wall-E, and Confessions. Favourite series? Paranoia Agent, Bob's Burgers, There's Always Sunny In Philadelphia and American Horror Story. Favourite books? White Oleander, The Bell Jar, A Tale For The Time Being, Rosemary's Baby, The Curious Incident Of The Dog In The Night Time, Girl Interrupted, The Virgin Suicides, Lolita and In The Miso Soup.


RANDOM THINGS

How did you learn English so good? I don't think that my English is that good, my pronouncing sucks big time. But I've learned English by reading, playing and listening. I used to watch Cartoon Network in English as a kid and I played Sims. I also read my books only in English. You probably also remember how my English sucked when I first started writing it in my blog, so it's just improving all the time. In which countries have you been? Only in Germany, England, Sweden And Estonia. The only thing between me and travelling is money. If I had more money, I would probably use most of it so I could travel.  Does Pesto have a long tail? Cute question. It's quite long, but Ninja (my other cat) has way longer. 



SERIOUS THINGS

Do you believe in God? No. I still want to believe in something bigger, I just don't know if it's possible. Are you still on medication? Yeah I am. If I don't take them, I become very emotional and I get mad easily.




RELATIONSHIPS

How old is your boyfriend? How did you meet? He's 24 and we met through our friends. 



INFO

Mikä sun toinen nimi on? Bettina. Kengännumero? 37.  Missä asut? Helsingin Laajasalossa. Missä oot syntynyt? Helsingissä. 



LEMPIASIAT

Mitkä on sun lempikirjoja vuodesta toiseen? Sylvia Plathin The Bell Jar (sekä runokokoelma Ariel) ja Janet Fitchin White Oleander on kirjoja, joihin en tule varmaan koskaan kyllästymään. Muut lempikirjat? A Tale For The Time Being, Rosemary's Baby, The Curious Incident Of The Dog In The Night Time, Girl Interrupted, The Virgin Suicides, Lolita ja In The Miso Soup. Mitkä on sun lempikirpparit Helsingissä? Helsingin itsepalvelukirpparien taso on laskenut tosi paljon. En esim. enää ollenkaan löydä mun entiseltä lempikirppikseltäni Kaivarin Kanuunasta mitään, kaikki on tosi kallista tai kulunutta ja rikkinäistä. Tykkään Hakaniemen Fidasta ja Itäkeskuksen Kierrätyskeskuksesta. Käyn eniten Punaisen Ristin Kontissa ja Lanttilassa, mutta kummatkin sijaitsee Vantaalla. Lempiesineesi? Mulla ei oikeasti taida edes olla mitään tavaraa, jolla olisi tosi suurta tunnearvoa. Mun Ninendo 3DS XL ja kirjat on tärkeitä. Lempiblogit? En lue melkein yhtään muotiblogeja enää. Tumblrissa seuraan blogeja White People Be Like, Real Tweets, A Collection Of Vegan Recipes, Cute Yahoo Answers, Celebrity Close-Up, Depressing Finland ja Reasons My Son is Crying. Lempiravintolasi? Vegeravintoloista Silvo Plee. Tykkään myös Vapianosta. En oo tän kasvissyönnin myötä juurikaan käynyt ravintoloissa, kiinalaisten mestojen tofu on usein myös hyvää. Lempivaatekappale? Kaikki mun kimonot. Lempikengät? Terveyssandaalit ja JuJu jellysandaalit. Lempiruoka? Feta on mun lemppari edelleen. Tykkään myös soijatortilloista, soijabolognesesta, cashewpähkinöistä, pastasta peston kanssa, itsetehdystä guacamolesta ja avokadosta yleensäkin. Lempibaarit Helsingissä? En käy enää melkein ollenkaan baareissa. Roska on kiva, mutta liian pieni ja aina aivan liian täynnä. Lempi hengailumesta Helsingissä? Kirjakaupat. Hengaan suurimmaks osaksi kotona :D



SEKALAISET

Mihin tv-hahmoon samaistut eniten? Mä haluaisin samaistua aika moneen, mutta tunnen olevani samanlainen Mary And Max-elokuvan Maryn kanssa. Mikä on sun lempipaikka kotona? Varmaan keittiö, tykkään syödä ja nykyään myös kokata. Mulla ei oo kotona mitään ''safe havenia'', koko kämppä tuntuu turvalliselta. Katotko teeveestä mitään? Harvoin, katon leffoja enemmänkin. Seuraan Bob's Burgersia,  Adventure Timeä, It's Always Sunny In Philadelphiaa ja American Horror Storya. Millasta musiikkia kuuntelet? Mahdollisimman rauhallista ja kaunista. Eniten mun makuun on Air, Lightning Dust, Simon & Garfunkel ja Nancy Sinatra. Onks sulla Last.Fm? Saako pyytää kaveriksi? Löytyy! Tunnus on Jane-Marie ja pyydä ihmeessä. Viimeisin ostettu asia? Cashewpähkinöitä, tomaatti-mozzarella crepejä ja hunajamelonia. Mielipide Nicki Minajin Anaconda-biisistä? Aika tylsä biisi mut hauska video. Noin yleisesti kyl tykkään Nickistä, en niinkään musasta mut se on persoonana ihana. Poltatko tupakkaa? En polta enää. Oon päättänyt että saan polttaa ku juon, mutta eipä oo pahemmin tullut alkoholiaakaan nautittua. Mikä kännykkä sulla on? iPhone 4S. Tykkäätkö suitsukkeista tai kynttilöistä? Rakastan kynttilöitä, mut niitä on aika mahdotonta polttaa ku toi kissa haluaa koskea kaikkeen minne se ei saa. Onko sulla Spotify Premium? Ei oo koska oon köyhä. Useimmin vieraillut nettisivut? IMDB, Goodreads, Facebook ja Tumblr. Mikä on sun koneen ja kännykän taustakuvana? Koneessa tämä, kännykässä tämä.  Lempiaine peruskoulussa? Äidinkieli, köksä ja englanti. Kaikkea muuta sit vihasinkin. Haluaisitko oppia ratsastamaan hevosella (vai osaatko jo)? Haluaisin! Seuraatko BB-tä? Jos seuraat, ketkä on sun lemppareita/inhokkeja? Oon kattonut pari jaksoa, mulla ei ole lemppareita, mutta aika useat vaikuttaa vähän tyhjäpäiltä. Jonathan on ehkä symppiksin. Montako kirjaa suunnilleen luet vuodessa? Joku 15 varmaan. Haluaisin lukea törkeästi enemmän. Muistelisin sun blogin alkuaikoina sanoneen, että olet tosi huono englannissa. Miten sait kehitettyä taitoasi noin hyväksi? En mä kovin hyvä koe olevani, mun englannin lausuminen on ihan kamalaa :D Noh, katsoin pienenä Cartoon Networkia ja pelasin Simssiä englanniksi. Luen myös mun kaikki kirjani englanniksi. Ja kuten jotkut varmaan muistaa, mun englanti oli ihan kamalaa kun aloin sitä tänne kirjoittamaan, mutta mä koko ajan kehityn. Mitä mieltä oot Lieksasta? En mitään erityistä, söpö pieni mesta. Joskus olis kiva asua pienemmässä mestassa ku Helsinki. Mitä kieliä haluaisit osata ja osaat? Laillistaisitko kannabiksen (miksi)? En itse käytä, enkä ole mitään suurempaa mieltä. Laillistaminen ei vaikuttaisi muhun mitenkään. Paljonko käytät alkoholia? 1-2 kertaa parissa kuukaudessa. Känniset ihmiset saa mut raivostumaan, mulle tulee alkoholista helposti huono olo ja vihaan darraa.


VAKAVAMMAT ASIAT

Ketä ihailet? Sylvia Plathia (ehkä enemmän ajatuksia, en tekoja), Maya Angelouta ja Frida Kahloa. Eli vahvoja feministisiä naisia. Haluaisitko opiskelemaan? Jos haluaisit, niin mitä? Haluaisin merkonomiksi oppisopimuksella. Jos ei ajatella realistisesti, haluaisin opiskella kirjallisuutta. Miksi ryhdyit kasvissyöjäksi? Syötkö kuitenkin kananmunia ja maitotuotteita? Mua rupesi ällöttämään se, miten eläimiä kohdellaan. Mun mielestä on tosi itsekästä kiduttaa, tappaa ja syödä hengittävää olentoa vain siksi, että se maistuu hyvältä. Ilman lihaa pystyy todellakin elämään. Maitotuotteita ja munia syön vielä, koska tuntuu että aivan kaikessa on molempia tai jompaa kumpaa. Aion kuitenkin lopettaa nekin. Mikä sai sut havahtumaan koe-eläinten oikeuksiin meikkiteollisuudessa? En oikeasti edes tiedä. Oon viimeaikoina pyrkinyt ajattelemaan asioita omaa napaani pidemmälle ja yrittänyt saada samalla oman vointini paremmaksi. Koetko olevasi itsevarmempi kuin muutama vuosi sitten? En oikeastaan, koen että mulla on ollut jo pitkään aika terve itsetunto. Ennen mua haukuttiin oksettavan laihaksi, nyt ällöttävän lihavaksi. Eikä mua kumpikaan kiinnosta, en ole olemassa muita varten. Minkä yhden asian tahtoisit eniten muuttaa tämän hetkisessä elämässäsi? Haluaisin töitä eniten kaikesta. Haluatko lapsia? Haluan, vain yhden tai kaksi. Pelottaa kuitenkin se, olisiko musta edes hyväksi äidiksi. Miksi/miksi ei homoilla pitäisi olla oikeus adoptioon? En ole kuullut mitään hyvää väitettä sille, minkä takia homoilla ei olisi adoptioon oikeus. Huonoimpia argumentteja ikinä on se, että ihmiset ajattelee kuinka lasta kiusattaisiin jos hänellä olisi kaksi äitiä/isää. Ehkä kannattaisi kuitenkin puuttua homofobisuuteen eikä kasvattaa omasta lapsestaankin suvaitsematonta. Kukaan ei synny rasistina taikka homofobisena, niihin tapoihin opitaan yhteiskunnalta ja vanhemmilta. Oletko kristitty (jos et, mikä on uskontosi)? Kuulun toistaiseksi vielä kirkkoon, mutta en ole uskossa. Haluaisin uskoa johonkin suurempaan, mutta en tiedä mihin tai voisinko ylipäätään uskoa.



IHMISSUHTEET

Seurusteletko? Jos seurustelet, kauanko olette seurustelleet? Seurustelen. Ollaan oltu yhdessä puoli vuotta. Onko sulla parasta ystävää? Voi kuulostaa kliseiseltä, mutta mun poikaystäväni on mun paras ystävä. Missä oot tavannut sun poikaystävän ja millainen tyyppi hän on? Tavattiin kavereiden kautta. Ollaan tosi samanlaisia ja tykätään samoista asioista. B on hauska, vähän hölmö ja pelaa koko ajan. Onko sun poikaystävä suomalainen? Isä iranilainen, äiti entisestä Neuvostoliitosta tataari sukua. Haluaisitko lisää ystäviä? Mulla on vaan pari kaveria, mutta oon aika henkisesti itsenäinen enkä kaipaa kovin usein muuta seuraa. En myöskään kovin helposti ystävysty ihmisten kanssa, koska tuntuu ettei kukaan kuitenkaan oo sit ihan kovin samanlainen mitä mä olen. 



ULKONÄKÖ

Kuinka monta tatuointia sulla on? 14. Kuulostaa paljolta, mutta pystyn peittämään melkein kaikki normaaleilla vaatteilla ja monet tatskoista on aika pieniä. Haluaisitko laihtua ja paljonko? On mulla pari kiloa ylipainoa ja haluaisin kuntoani paremmaksi, mutta tällä hetkellä mua ei oikeasti kiinnosta tai haittaa. Oon tyytyväinen itseeni näin. Mitä lävistyksiä sulla on? Septum löytyy nenästä, sitä ei usein näy kuvissa koska hevosenkengän mallisella korulla sen saa pidettyä nenässä piilossa. Myös normikorvikset löytyy ja toisesta rustosta koru. Haluaisin ehkä pari jotain nättiä korvanreikää lisää, mutta en noin muuten tykkää mistään lävistyksistä. Mitä yhdistäisit sukkahousujen kanssa? Muhun on ottanut lyhyen ajan sisällä aika moni jalkafetissin omaava tyyppi yhteyttä ja tää kuulostaa just sellaselta jutulta mitä ne vois kysyä :D Sukkahousut on sama asia ku olkaimettomat rintsikat, niitä pidetään silloin kun tietyt vaatteet sitä vaatii, eikä siitä ilosta että niitä saa pitää. Oletko tyytyväinen ulkonäköösi? Olen. Tykkään mun kasvonpiirteistäni, vaikka mun nenäni onkin isohko, tissit pienet ja hiukset todella ohuet. Ei kukaan ole täydellinen. Ainut asia joka oikeasti kaipaisi kunnostusta on mun hampaat. Ne on oikeasti joistain kohtaa tosi inhottavan väriset ja alahampaat on ihan mutkalla. Joskus kun olen töissä, aion tehdä hampailleni täysremontin.


KISUASIAT

Mitä sille sun toiselle kissalle kuuluu? Hyvää kuuluu! Ninja on kasvanut ihan kamalasti, se on tosi ison kokoinen ja painaa 4,5 kiloa. Pyrin et käyn moikkaamassa sitä äidin luona ainakin kerran viikossa. Onko Ninja ja Pesto koskaan tavanneet? Ei vielä, koska Pestoa ei oo rokotettu. Ois söpö ajatus jos ne tulis toimeen, mutta en ihan usko, koska ne on niin erilaiset persoonat. Haluaisitko koiran tai jonkun muun lemmikin kissojen lisäksi? Haluaisin niin paljon toisen (jos kolmannenkin tai neljännenkin) kissan Pestolle kaveriksi sekä jonkun ison koiran ja vaikka vuohia, mutta eipä kerrostaloon viitsi hankkia mitään muuta. 

6 comments:

  1. Anonymous30/8/14 16:42

    Meillä on kans kaks kissaa ja mietittiin, et tuleekohan ne toimeen kun olivat ihan erilaiset, mut tuolla ne nytkin makoilee vierekkäin! :-D

    ReplyDelete
  2. Anonymous30/8/14 17:04

    Feta!! Mitä fetaa syöt yleensä? On aitoa fetaa ja sitten "fetaa". Esim. Arla Apetina on just sitä "fetaa". Suuri makuero mun mielestä!

    ReplyDelete
  3. Sun blogi on niin erityyppinen kun suurin osa lukemistani blogeista, mutta jostain syystä jaksan seurata tätä edelleen, oot jotenkin niin mielenkiintoinen ihminen. Tsemppiä kaikkeen!

    ReplyDelete
  4. Hi, I'm probably a little behind but I just wanted to ask you if you're studying anything or currently working at something, if not, what would you like to make for a living or as a career?
    I'm curious because I've been checking your blog since 2010 (approx) and I thought you were into makeup back then. Anyways, send you lots of love, always liked your style, vibe and what I've perceived of your personality.

    ReplyDelete
  5. Anonymous20/9/14 10:04

    Hei, mainitsit, että unelmamaailmassa opiskelisit kirjallisuutta. Kannustan seuraamaan unelmia! Uskon, että sinusta on siihen!

    ReplyDelete
  6. Anonymous7/10/14 19:04

    Moi! Oon seurannut useemman vuoden sun blogiasi, tosin en niin säännöllisesti. Löysin hiljattain tämän uudestaan ja ilahduin kovasti, kun huomasin sun ryhtyneen kasvissyöjäksi ja suunnittelevan myöskin muna- ja maitotuotteiden poisjättöä! Onnittelut hyvästä päätöksestä, itse olen ryhtynyt vegaaniksi alkukesästä, ja mulla henkilökohtaisesti se on ollut elämäni paras päätös :).

    ReplyDelete

I use Canon EOS 1100D
I was born in 1993
I'm from Helsinki, Finland