October 17, 2013

THIS IS ME

Tomorrow I'm gonna post photos of my new vanity (it finally arrived - and it's amazing) and some other things from my room that I didn't already show. Today I thought that I could post something personal, since it's been such a long time when I posted something that's not related to clothes. So, I'm going to post some random facts about me.


1. Although I'm a big movie fan, I have never seen Titanic, any of the Godfathers, Matrix, Lord Of The Rings, Harry Potters etc. I know it sounds stupid, but I know my own taste and I just don't want to see any movies that doesn't sound interesting at all. I've tried to watch movies that are different from what I usually watch (The Shawshank Redemption for example imo isn't greatest movie of all time like IMDB says, not even close). If someone wants me to see some of the movies I've mentioned and thinks that I'd like them, I'll probably watch them. I don't feel that I'm egoistic when I think like this, I'm just selective.

1. Vaikka mä olen suuri leffafani, mä en ole koskaan nähnyt Titanicia, yhtäkään Godfatheria, Matrixia, Lord Of The Ringsejä, Harry Pottereita tmv. Tiedän että tää kuulostaa tyhmältä, mutta mä vaan satun tietämään oman makuni enkä tunne tarvetta katsoa leffoja jotka ei kuulosta mun korvaan tippaakaan kiinnostavilta. Mä oon yrittänyt kyllä katsoa leffoja jotka ei kohtaa mun kiinnostuksenkohteitani (esim. Shawshank Redemption ei ole mun mielestä lähellekään paras leffa, jota mieltä IMDB on). Jos joku ihminen kokee, että mun pitäisi nähdä esim. jokin yllämainituista leffoista ja luulee että pidän niistä, niin luultavasti katson sen. En siis tunne olevani egoistinen tässä suhteessa, oon vaan valikoiva. 


2. I'm super lazy and messy person. I absolutely hate cleaning, I only clean when my room is so full of crap that I barely can walk, or when someone forces me to clean. I don't mind at all to just lay down for a day (or few) and just do nothing, only leave my bed to eat and go to the bathroom. 

2. Oon tosi laiska ja sotkuinen ihminen. Vihaan siivoamista, siivoan vain silloin, kun lattia on niin täynnä tavaraa ettei siinä pysty kävelememään, taikka silloin kun joku muu käskee mua. Mua ei myöskään yhtään harmita viettää päivää (tai muutamaakaan) ja loikoilla vaan himassa nousematta muuten kuin vessaan taikka syömään mentäessä. 


3. I've had these strange obsessive behaviors since I was a kid. It probably started in kindergarten when I used to make this little sound in my throat. Nothing you could hear clearly, but it was there. In elementary school I used to do different things with my nose (like separate my nostrils. It sounds funny, but it wasn't funny when you had this compulsive thought in your head that you_had_to do it.) Then it came back a few years ago when the throat voice came back. And then it was quiet these few years, and about a month or so ago, I had this stupid idea in my head that I had to bite my tongue. Basically, I scrape the tip of my tongue with my teeth. It has become pretty sore but I just continue to do it. It's like this thing inside me that forces all my muscles to do these things, my mind isn't hard enough to fight against it. If I try not to do these things, inside I feel like I'm going to burst. It sounds like OCD (and in some way it is) but it's all I do. I don't have any other compulsive ideas in my head besides that. I tend to act like this when I'm stressed.

3. Mulla on ollut pakko-oireista käyttäytymistä pienestä saakka. Kaikki alkui luultavasti päiväkodissa kun mä pidin eräänlaista kurkkuääntä. Ei mitään minkä voisi kuulla selkeästi. Ala-asteella mä tein erinäisiä juttuja mun nenällä (mm. erottelin mun sieraimiani. Kuulostaa tyhmältä, mutta ei ollut sitä silloin, kun tuntui etten voi millään lopettaa kyseisen asian tekemistä). Noin kaksi vuotta sitten se kurkkuääni teki paluun hetkeksi. Sen jälkeen ehdin olla kaksi vuotta rauhassa ilman mitään, kunnes noin kuukausi sitten mun pääni täyttyi ajatuksesta, jonka mukaan mun piti purra mun kieltä jatkuvasti. Raavin siis mun hampaitani mun kielen kärkeen, en edes mitenkään kovaa, mutta pienen hetken jälkeen kielestä tuli tosi arka. Näitä asioita tehdessäni mun päässäni jyskyttää vain ajatus siitä, miten mun on pakko tehdä kyseistä asiaa. Mun koko hermosto taistelee vastaan mun mieltäni. Jos en esim. pureskele kieltäni, musta tuntuu että mä räjähdän. Tää kuulostaa OCDlta (pakko-oireiselta häiriöltä, jota se varmaan jossain mielessä onkin), mutta tää on ainut vaiva mitä koen kyseisestä häiriöstä. Tää yleensä alkaa silloin kun mua ahdistaa tai stressaa. 4. I'm kind of obsessed with everything supernatural (ghosts, witches, occultism etc.) I'm trying to convince myself that I don't believe in any of that, but I'm still afraid of the dark and I'm super tense after I watch horror movies. I just find it really fascinating that there's some things that aren't real and still some people believe in them and even invent different creatures. I love it how it's commonly know that vampires can't enter places if you don't invite them in or that we all know somehow what vampires look like. 

4. Mä oon aika obsessoitunut kaikesta yliluonnollisesta (aaveista, noidista, okkultismista jne.) Mä yritän vakuuttaa itselleni etten usko mihinkään noista, mutta pelkään silti pimeää ja oon tosi säikky kauhuleffojen jälkeen. Mun mielestä se vaan on tosi kiehtovaa miten joitakin asioita ei ole olemassa ja silti on ihmisiä, jotka uskovat näihin asioihin ja keksivät myös erilaisia olentoja. Mun mielestä on hauskaa, miten jokainen tietää, ettei vampyyri voi astua taloon sisään jos häntä ei ole erikseen kutsuttu, tai miten kaikki tietävät miltä vampyyrit edes jotenkuten näyttää.5. Mä en koe olevani mitenkään erityisen tyttömäinen. Mä käyttäydyn ku porsas ja kiroilen ku merimies. Rakastan silti kaikkea prinsessamaista, tykkään pukeutua mekkoon ja näyttää pikkutytöltä

5. I don't think that I'm much of a lady. I act like a pig and swear like a sailor. But I still love everything that reminds me of princesses, I love to wear dresses and look like a little girl.


6. I was bullied in middle school. Nothing ''bad'' happened, no one ever lay a finger on me. I had pretty much no friends back then and I used to hang with my mom every day. It was so hard to make new friends, I didn't trust anyone and I was so shy. I still don't have many friends but I'm happy that I have them with me. I'm still really shy and I don't believe if someone I don't know is nice to me with no reason. 

6. Mua kiusattiin yläasteella. Ei mulle koskaan tapahtunut mitään ''pahaa'', kukaan ei koskaan koskenut sormellakaan muhun. Mulla ei oikeastaan ollut yhtään kavereita ja mä hengasin kaikki päivät mun äidin kanssa. Mä muistan vieläkin miten vaikeaa oli hankkia uusia kavereita, mä en luottanut kehenkään ja mä olin tosi ujo. Mulla ei tänä päivänäkään ole paljoa kavereita, mutta olen onnellinen että mulla on niin luotettavia ihmisiä ympärillä. Mä oon vieläkin tosi ujo enkä mä usko jos joku mulle tuntematon ihminen on mukava mulle ilman syytä. 

I also made an account to Ask.fm, so if you wanna ask me stuff, click here!

31 comments:

 1. kiusaamista on kokenut yläasteella tosi monet ihmiset, et ole ainut! sillon ihmiset on kyllä semmosia vatipäitä ja luulee ittestään liikoja...

  voisin kuvitella sut töihin johonkin kahvilaan :) semmoseen mis on jotkut kivat tapetit ja jotain söpöjä leivoksia ja erikoiskahveja

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, yläaste on kyllä valehtelematta sellainen paikka, johon en koskaan enää palais. En mihinkään yläasteelle :D Siinä iässä ihmiset osaa olla niin ajattelemattomia. Tollanen kahviladuuni kelpais <3

   Delete
 2. harry potterit tai lord of the ringsit vois olla kiinnostavia jos tykkäät yliluonnollisesta :) mut en tiiä, mä oon niin kasvanut kiinni harry pottereihin et tuun aina tykkäämään niistä :D vois olla eri jos ne kattois aikuisiällä ekaa kertaa kunb niihin ei liity lapsuusmuistoja :')

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mua kiinnostaa enemmän sellanen musta magia jne. Ja vähän synkemmät asiat. Uskon että nuorempana ois voinu olla hauska katsoa Pottereita :)

   Delete
 3. Tosi kiva lukee tällanen postaus pitkästä aikaa, lisää näitä! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, voisin tehdä joskus jonkun vähän pidemmän tällasen :)

   Delete
 4. Sä oot aivan ihana! Meinasin että kirjotan tähän vaikka mitä, mutta aloin kuulostaa kamalan friikiltä tai sellanen olo mulle tuli, mutta ensimmäisessä lauseessa on asian pointti. Kaikkea hyvää sulle! Oikeasti ja ilman mitään syytä toivotan.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aaaa ite oot ihana <3 Mukavaa elämää sullekin!

   Delete
 5. Rosa, olen sinua paljon vanhempi, mutta haluan sanoa pari tsemppaavaa juttua; mutkin eristetiin yht´äkkiä kaveriporukasta yläasteella, ilman mitään syytä. Mulla ei ollut pariin vuoteen yhtään kavereita, olin tosi alakuloinen jne.. Mutta sit kun menin lukioon, vaihdoin koulua ja sain tosi paljon kavereita. Mullakin se jätti kyllä pienen trauman, että olen tosi miellyttämisen haluinen ja en yleensä usko, että joku voisi musta oikeasti olla kiinnostunut. Näin jälkikäteen olen kyllä miettinyt, että emmä itekään todellisuudessa pitänyt kenestäkään mun yläasteella (oli kyllä iso koulu) ja myöhemmin olen ollut tyytyväinen, että ihmiset hylkäsivät minut, koska tämän ansiosta löysin uusia, ihania, samanhenkisiä ystäviä, eikä tarvinnut enää katsella ahdasmielisiä juntteja.

  Musta myös tuntuu, että ihmiset karttavat kaikkea erilaista; oli se mielipiteet tai pukeutuminen, niin jos et ole massassa, niin et ole silloin mikään. Oon saanu susta tosi fiksun ja ajattelevaisen kuvan ja oon ihan varma, että tulet menestymään elämässäsi. Ja vaikka kuinka kliseiseltä kuulostaakin, niin olen ihan varma, että onni on vielä edessäpäin (ellei se sinulla jo nyt ole) :)

  P.s Mäkään en tykkää Pottereista, Matrixista ja Taru Sormusten Herroista ;) Oon pakottettuna katsonut ne ja en kyllä toista kertaa aijo katsoa. Joten olen samaa mieltä; ei kannata katsoa jos tiedät jo etukäteen, että et pidä. Niin mäkin tiesin :D Ja mäkin tykkään yliluonnollisuuksista, mutta en edellämainituista elokuvista. Ja olen kyllä katsonut ne aikuisiällä (tää edelliselle anonyymille :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana pitkä kommentti! Oon kyllä sun kanssa ihan samaa mieltä. Mä olen ihan samalla tavalla ollut onnellinen siitä, että pääsin eroon kyseisistä henkilöistä, vaikkakin sit näinkin ikävällä tavalla. Nyt kun törmään kyseisiin tyyppeihin, ihmettelen miten oonkaan niin erilaisten ja niin ei-mun-tyyppisten ihmisten kanssa ollut tekemisissä.

   Olet ihana <3

   Delete
 6. Thank you so much for this post, Rosa! It's one of my favourite entries on your blog. Every time I read some personal stuff about you, I fell we have a lot in common. Why don't you do 50 random facts about me tag? :) I would love to read that! :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. You're so nice :) I'll probably do the 50 random things tag since so many people has been interested!

   Delete
 7. you did a good job not watching titanic and harry potter.
  they're hideous!

  ReplyDelete
 8. Kiva kun kirjoitat kans suomeksi nykyään. Mulla on kans ollu lapsesta asti monia tollasia pieniä pakko-oireita ja yks pahimmista on ollut sellanen "kurkkuääni" :D en tiedä onko se ollut samanlainen ku sulla, enkä osaa yhtään selittää sitä omaani että mitä teen. Mut on kyllä inhottavaa kun on vaan PAKKO tehdä tai alkaa ahdistaa :D no onneks voi silti elää ihan normaalisti

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pyrin jatkamaan suomeks kirjoittamista! Mä itseasiassa julkaisin tän postauksen ilman suomitekstejä mut päätin suomentaa ku oli tylsää. Ihana etten oo yksin omituisten ääntelyjeni kanssa :D

   Delete
  2. Kykenetkö selittää, mikä tämä tämmöinen kurkkuääni on? Kiinnostaisi tietää, kun en tällaisesta ole ennen kuuullut.

   Delete
 9. Hassua ettet oo nähny noita aika suosittuja leffoja mitä mainitsit. Vaikka ei ne sua silleen kiinnostakaan niin mitä menettäisit vaikka katsoisitkin ne? Kukaan ei voi olla oikeesti pitämättä Harry Potterista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Menettäisin mun arvokasta aikaani :D Mulla on tällä hetkellä IMDB:n watchlistillä 772 jotka haluan katsoa. Jos joskus leffaideat loppu (mikä ei näytä ihan heti tapahtuvan), voin katsoa jotain ei-niin-mielekästä

   Delete
 10. Ei jumalauta, kirjotin tähän äsken pitkän ja kauniin kommentin, mutta se hävis.

  Et oo menettänyt mitään, kun et oo nähny Pottereita. Leffat on täyttä kuraa, vaikka kirjat onki hyviä ja oon lukenut ne moooonta kertaa. Elokuvissa ei yksinkertasesti oo yhtä ainutta hyvää näyttelijää, ja pääkolmikko on niin hirveitä dickwadeja että tekis mieli läimäyttää.

  P.S. Hävettää ku rebloggaan kaiken sun hauskasta tumblrista. Jos se ei kuulostais niin pelottavan friikiltä, sanoisin, että tunnut sielunsisarelta.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihana kuulla, joskus oikeesti tuntuu et oon vaan tyhmä hipsteri joka haluaa vaan erilaisuuden takia olla katsomatta kyseisiä pätkiä :D Mua ei vaan rehellisesti sanottuna kiinnosta!

   Musta on ihana huomata miten mulla on pari tyyppiä, jotka rebloggailee multa päivittäin tosi paljon. Se on piristävää, kiitos!

   Delete
 11. Samaistuin niin paljon varsinki tuohon elokuva juttuun. Oon yrittäny kattoo Lors of the ringsii monta kertaa, mutta keskittyminen ei vaan riitä. Se on uskomatonta.. Positiivisin mielin alotan sen kattomisen, mutta sitte huomaa ajattelevasa koko elokuvan ajan jotai iha muita asioita:D
  Vaikka oon hirvee leffa/sarja friikki. Tällä hetkellä oon koukussa Pretty little liarsiin, ja se tuntuu iha niiku se ois toinen elämä tällä hetkellä. Niin ei kaikki elokuvat näköjää vaa nappaa:D

  ReplyDelete
 12. potterit ei ole elokuvina kummoisina, mutta ne kirjat on niin hyviä <3 en keksi paljon mitään masentavampaa ja synkempää kuin jotkut sieltä löytyvät juonenkäänteet

  vaikutat ihanalta ihmiseltä :)

  ReplyDelete
 13. ihana postaus, tykkään tosi paljon tälläsistä! ja et oo ainoo noitten ocd-juttujen kanssa, mulla on ollu pienestä pitäen kaikkii ihmeellisiä 'oireita' ku en vaa voi olla aloillaan, mm. perus kynsienpureminen (joka on kääntyny dermatophagian puolelle viimevuosina), just jotku oudot äänet joskus ja epämiellyttävin oli muutama vuosi sitten hiusten nyppiminen päästä jota en vaa pystyny lopettamaan:D haluisin vaa tietää mistä nää tulee..et oo yksin!

  ReplyDelete
 14. Suosittelen titanicia! Katso ihmeessä ja kerro sit mitä tykkäsit :)

  ReplyDelete
 15. Mäkään en oo nähny lotreja ja matrixeja jne.. Leffoissa on tavallaa oma maku niinku musiikissa, ei hevaritkaa kuuntele tyylii listahittejä vaikka ne suosittuja onkin. Tää postaus oli tosi positiivinen yllätys, oot huippu!

  ReplyDelete
 16. Lovely post! I love how honest and independent you are. I'm also intrigued by everythning supernatural and I love reading gothic literature. Have a lovely day :)
  xoxo

  Liz,

  ReplyDelete
 17. Itse oon sitä ikäluokkaa et noi kyseiset leffat oli niin kovassa hypetyksessa sillon, ku ne ilmesty leffateatteriin, et tyyliin jokainen nuori kävi kattoo ne. Ja Harry Potterit samoin ekasta kirjasta lähtien, en tiedä montaakaan ikäistäni, joka ei olis niitä lukenut sillon. Ei tietenkään enää iske tän hetken teineihin tai nuorempiin, mut sillon joskus iski. Oli leffojen tekoki sillon vähän eri tasolla kun nykyään. Mut en kuitenkaan kehota sua katsomaan. Jokaista kiinnostaa eri asiat ja sitä pitää arvostaa. :)

  ReplyDelete
 18. Tätä lueskellessa mulla tuli kauhea ikävä sua, sun seuraa ja meiän mitä omituisempia ahaa-elämyksiä.
  Oot paras ja oot ihana.
  T. 200km päässä susta eikä olla nähty ikuisuuksiin.

  ReplyDelete
 19. on aina yhtä hämmentävää kuulla ihmisestä joka EI ole kattonut Harry pottereita : D ne kun on mun ultimate suosikki leffoja. Mä en oo myöskään nähnyt kahta viimeisintä Lord of the ringsiä.. koska no ne on huonoja enkä matrixeja... mikä se edes on?? Lukeminen koulukiusaamisesta koskettaa mua aina ja varsinkin nyt sillä oon kokenut IHAN samanlaisen yläaste ajan. Muhunkaan ei koskettu koskaan sormenpäälläkään vaan kaikki oli sanallista ja seläntakana puhumista, nauramista jne. Mulla tais olla... hmm 1 kaveri yläasteella ( joka on mun paras kaveri vieläkin) ♥ ollaan kind of kohtalotovereita ♥

  ReplyDelete
 20. Mistä toi mopsi laukku on mikä sulla on tossa yhessä kuvassa? Se on niin sulonen! :D

  ReplyDelete

I use Canon EOS 1100D
I was born in 1993
I'm from Helsinki, Finland