February 24, 2010

I just want back in your head

IMG_8625
IMG_8630
Uusimmat hankinnat. Truccon luomivärit ja huulikiillot, käyttämättöminä huuto.netistä.

Mä en osaa käyttää rahaa. Mä en tunnu tietävän mitä sana ''säästäminen'' tarkoittaa. Mulla ei ole tiliä eikä mitään Visaa, sillä mun tililläni ei olisi ikinä rahaa. Multa ei myöskään siis löydy mitään säästötiliä, sellaista jonne olisin aina silloin tällöin laittanut lahjarahoista taikka kesätyörahoista pienen summan. Se tarkoittaa sitä, että jos mulla on joku pakottava (yhtäkkinen leffa, vaate joka on tullut aleen ja jota olen kuolannut ikuisuuden jne) tarve rahalle, sitä rahaa ei tipu mistään.
Mä en käsitä miten pystyn koskaan asumaan omillani, koska en nytkään, 17 vuoden jälkeen, osaa käsitellä sitä.

Tästä on nimittäin alkanut tulemaan ongelma. Oon yrittänyt pistää asiat tärkeysjärjestykseen, esimerkiksi nyt niin, että tarvitsisin todella paljon uuden tietokoneen, joten alkaisin säästämään siihen rahaa enkä ostaisi muuta kuraa sen tilalta. Nytkin mä ihan tosissani tarvitsisin sen läppärin ja uudet hiustenpidennykset, mutta mistäs mä ne rahat revin kun joka kuukausi löydän netistä söpöt kengät ja meikkejä. Eli nyt alkaisi sitten semmoinen pieni lakkoilu tästä hullusta shoppailusta.

-Saan ostaa vain muutaman kerran kuukaudessa vaatteita, ja niidenkin täytyy olla varmoja hankintoja ja sellaisia joita oikeasti tiedän käyttäväni ja haluavani. Esimerkkinä se, että meinasin tilata H&M:ltä eilen mekon, joka on täynnä paljetteja, koska se oli niin halpa. Sen sijasta pistin tilaukseen housut, sellaiset, joita olen etsinyt ja joista olen haaveillut. Oon tyytyväinen ja niin on myös mun vaatekaappini.

-Tärkeysjärjestys. En osta mitään kalliita kenkiä ennen kuin olen onnistunut hankkimaan asian jota ihan tosissani tarvitsen (nyt se läppäri siis). Sittenpähän saan hyvällä mielellä hankkia ne kengät jos joskus tilanne näyttää sitä. Mutta välttämättömyydet ekana.

-En osta sitä helvetin ruokaa. Mä asun vielä kotona ja mulla on hyvät mahdollisuudet syödä siellä ennen kuin lähden keskustaan näkemään kaveria niiden Hesejen sun muiden lähelle. Pari kertaa kuukaudessa on ok, viikossa monta kertaa ei. Se alkaa näkymään jo kropassa.

Translation: I can't handle money. It seems that I don't know what word ''save'' means. I don't have bank account and Visa because I just don't have any money to put there. So that means that I don't have any savings, when I get money for my b-day I use them instantly. If I have something urgent going, I can't go cause there's really no money for any of that. I don't know how on earth I'm going to live on my own cause even when it has been 17 years, I can't handle it.

This has become a real problem. Like, I really need a laptop but even if I'm trying to save money, but I always find some new cool clothes and shoes that I want to buy. Not good. So now I have to do some changes with my crazy shoppings.

-I can only buy one or two clothing per month, and they have to be definite buys and that kind of things that I'm 100% sure that I'm going to wear them almost everyday. Like, yesterday I almost ordered this tacky sequined dress cause it was so cheap but instead of that I ordered beautiful grey pants which I have always been looking for. I'm satisfied and so is my closet.

-Order of importance. I won't buy new expensive shoes before I have bought this thing what I really need (right now it's that laptop).

-I'm not going to buy food. I live at home still so I really can eat at home, not spend my money for hamburgers. Not every week.

57 comments:

 1. kuulostaa hyvältä:) kyllä sä tohon pystyt! itekki oon huomannu et ostelen aika holtittomasti kaikkee ja nyt pidän taukoa

  ReplyDelete
 2. here are some tips because i became a power-saver during the last couple of months because i want to move out and had a little problem with managing my money, too.
  maybe you should have a bankbook on which you pay a fixed amount of money (lets say between 20 - 50 eu per month, depends on how much money you have but it needs to be enough to allow you all of your shopping you HAVE to do) and tell the clerks that you can only get money from that book when you have turned 18 or older. i dont know if you have that kind of books in finland but this is the usual way of saving money in germany when you are a kid.

  otherwise you have to put money in an envelope which you hand to your parents so that you cant get money out of it unless you ask for allowance. i know this is kinda embarrasing but it will help you saving your money, i did it the same way and i know a lot of kids who do it the same way too. and it really helps. maybe you should plan how much money you have saved in half a year or so, this makes your aim clear to you.

  btw do you work ? or maybe you should get yourself a job and save 50% of your earnings.

  or you should look for laptops on ebay or buy a laptop you can buy through hire-purchase, most of the time you can fix the amount of money each month you pay for the laptop.

  ReplyDelete
 3. hei tsemppii ton säästämisen kanssa :> ja tää sun ulkoasu on aivan ihana, niin semmoi sun näkönen ja erilainen ku kaikilla muilla. ainaki vielä nyt, en yhtää ihmettelis vaik tätä tästä lähettäis apinoimaan mut niin.

  ReplyDelete
 4. Oh, I tried not to buy food, too. It never worked. ;)
  trousersshoesandskirts.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Anonymous25/2/10 00:56

  tegan and sara ♥♥

  joo suosittelen ostolakkoa ja ehkä sun kannattais avata jonkinlainen pankkitili ? :) helpottaa meinaan!

  - mariella

  ReplyDelete
 6. mulla on ollu ihan samanlaisia ongelmia ja päätöksiä ja nyt pikku hiljaa oon oppinu käyttää rahaa järkevästi, kyl säki pystyt <<<:

  ReplyDelete
 7. Anonymous25/2/10 10:12

  hyvät suunnitelmat! munki pitäis:p jos jostais ekana sais rahaa mitä säästäis...

  ReplyDelete
 8. Anonymous25/2/10 10:16

  etsä saa muka mitään opintotukeakaan mitkä menis sun omalle tilille, vaikka asut sun äitis kanssa kahestaan vai onko äidilläs niin hyvät tulot?!

  ReplyDelete
 9. Kuulostaa hyvältä :) tietokone olisi tosiaan hyvä, vois itsekin ruveta säästämään :D

  ReplyDelete
 10. Anonymous25/2/10 10:46

  Aah, jotenkin helpottavaa kuulla etten ole yksin ainoa ton ongelman kanssa. Mulla on kyllä tili, mutta ainakun sinne rahaa ilmestyy, tuhlaan sen muka johonkin ''järkevään''. Mutta mulla ei ole mitään säästö tiliä, johon olisin kerännyt rahaa/sinne olisi laitettu rahaa lapsesta asti, ja en tosiaan tiedä miten tuun pärjäämää, kun muutan pois kotoa. :D Mutta tsemppiä säästämiseen, se on todellakin vaikeaa, kun aina tulee jokin jota muka tarvisi. :D

  ReplyDelete
 11. Mul on toi aivan sama ongelma! En vaan osaa säästää..aina ku laitan rahaa vähän säästöön, löydänki jotain mikä on pakko saada (ei oikeesti välttämättä olis ees :-D) ja otan ne rahat säästöstä.. muutenki tuntuu et rahaa kuluu aivan liikaa. Mut tsemppiä, kyl sä tohon pystyt :>

  ReplyDelete
 12. Anonymous25/2/10 12:08

  pankkitilin avaaminen saattaa kuulostaa työläältä ja jossei siihen jaksa käyttää energiaansa, niin miten olisi kaikessa yksinkertaisuudessaan säästöpossu?
  Itselläni on sellainen huoneessani, ja tiputan sinne kaikki kolikot ja pienemmät setelit. Villinä veikkauksena sanon, että possussani on reilut 30€.

  ReplyDelete
 13. Anonymous25/2/10 12:30

  Meillä on koulussa sellasii vihannesmainosjuttuja ruokalassa, jossai on iha sun näkönen tyttö. Et sattumoisin oo niissä? :-D

  ReplyDelete
 14. Ootko ihan varma ettet kirjottanu musta, on nimittäin liiankin tuttua toi että rahat kuluu alta aikayksikön :--( Mut tsemppii säästämiseen! Koitan itekki säästää vähän festareihin :)

  ReplyDelete
 15. Mä niin tiedän ton tunteen. Ite asun yksin ja välillä tuntuu että toi raha on jäätävä ongelma, sen puute siis.
  Mutta älä murehdi, kyllä sitä viimestään siinä vaiheessa oppii laskemaan rahansa tarkemmin kun on pöydällä pino laskuja ja jääkaapissa vaan valo =D
  Ite suosittelisin et kipasisit äkkiä avaamaan pankkitilin, ja pyydät että kaikki rahat laitetaan sulle sinne, ja sitten päätät jonkun tietyn summan mikä sun pitää sinne jättää säästöön ja nostat loput käteiselle pieniä shoppailuja varten.
  Totaalinen ostolakko ja kaikista kivoista ostoksista kieltäytyminen ei ainakaan ittelläni auta, tulee vaan sellasia shoppailuahmimisia että "kyllä mä nyt tän voin ostaa ku en oo viimeaikoina mitään ostanu" =D
  Tsemppiä!

  ReplyDelete
 16. Irina - Jep :-) Mua vähän nauratti pistää noi luomiväritkin tähän postaukseen, niin käytännöllisiä värejä että

  elisa the snake - In Finland, it's very hard to find job right now and if you wanna do something else than be at Mc Donalds (okay, now it's so hard that everyone wants to go any kind of job, even Mc Donalds) and I'm still at school right now so I can't be at work every day.

  Jessica - Kiitti :-) Iteki tykkään tästä mun ulkoasusta nyt, ei oo vähään aikaa mitään vaihtamisen aihetta

  Dini - Yeah that is even more hard than stop buying clothes! I love hamburgers and salads

  Anonymous - Joo pankkitili ois enemmän ku jees, kyllähän mä sitä ja Visaakin tuun tarvitsemaan hyvin pian. Se on vaan aina jotenkin siirtynyt kun siihen tarvitaan molempien vanhempien suostumus ja mun vanhemmat asuu ihan toisella puolella Suomea (no okei ei nyt ihan)

  veerra - Joo toivottavasti

  Anonymous - Mä saan aina kuukausirahaa 100e joten sekin on jo paljon kun laitan puolet sivuun

  Anonymous - Ei asuta kahdestaan ja ei mun äidin palkka oo mikään hyvä, mutta oon kässännyt että se opintotuki olis joku ihan onneton summa. Ja siis en oo perehtynyt enempää siihen, mutta mun lapsilisäkin loppuu about kuukauden päästä niin vois sen hakea

  Anonymous - Mulla kaikki on aina käteisenä ja sehän palaa nopeasti

  netta - Mä en edes laita, mä käytän ihan tyhmiin juttuihin sen, ihan ku sekoaisin ja ostan jotain ihan hölmöä tyyliin 100 vessaharjaa vaan siksi että jee, mulla on rahaa. Tosi tyhmää

  Anonymous - Hehe säästöpossu ei tosiaan auta mua :-D Mulla oli kaiken lisäksi ennen semmonen iso säästöpossu josta rahat sai vaan niin että siihen iski vasaralla ja rikkoi sen. Mä rikoin sen jo alle viikossa

  Anonymous - Hehe en :-D

  Essikatariina - Mua pelottaa just toi ruokajuttu, oon valmis tinkimään ruoasta melkein kokonaan jotta saan sen ihanan kenkäparin mitä en tuu koskaan käyttämään

  ReplyDelete
 17. same case with you....

  i've never save any money(even $10) for 17 years and i'm searching some useful ways to save money too coz i really need a new camera

  it's very hard to me

  btw i think i should stop buying a new perfume every month....

  ReplyDelete
 18. Do you get allowance? I ask my parents for $200 a month - to pay for bus, food, clothes and anything else. They basically cut me off.
  I really needed a pair of good sunglasses (in your case a laptop) so I set aside $60 each month, roll them up with a little ribbon and put them in the back of my closet so I don't see it and use it up.
  Or create a little spending plan paper which you shall put in your wallet: Say you'd spend -50e on food in a month, you may have money left over for something nice. Reward yourself at the end of the month with a cute new lipgloss or something.
  Good luck, as shopaholics we know just how you feel...

  ReplyDelete
 19. Anonymous25/2/10 15:00

  Helpompaa olis vaan olla kokonaan ostamatta, edes halpaa kamaa(kenkiä, vaatteita tai meikkejä).
  Mitä nyt oon sun blogia seuraillu niin kyllä sulla ainakin kenkiä ja vaatteita näyttäs olevan mihin säähän tai tilanteeseen tahansa. Itse ostan vaatteita ehkä kerran kuussa, kenkiä pari kertaa vuodessa ja sillä pärjää mainiosti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kulkisin rikkinäisissä ja nuhjuisissa vaatteissa, vaan että pidän tavaroista hyvää huolta jotta säilyvät pitkään:)

  ReplyDelete
 20. Anonymous25/2/10 15:04

  Ja lisäisin vielä edellisiin, että opintotuki(opintoraha) kannattaa ehdottomasti hakea! Mun äidilla on ihan normitulot ja saan silti 85e/kk. Asun siis kotona ja opiskelen lukiossa.

  ReplyDelete
 21. komppaan edellistä anonyymia. sain suunnilleen saman verran (n.85 e) tukea kun kävin lukiota ja asuin normituloisen äitini kanssa. eli kannattaa hakea.

  ReplyDelete
 22. tsemppiä, sä kyllä onnistut tossa! :) ihania luomivärejä btw

  ReplyDelete
 23. Täältä löytyy myös yksi joka ei rahaa osaa käsitellä, huono homma vaan ku pitäis elättää ittensä omillaan :D Vanhemmat onneks maksaa vielä esim. puhelinlaskun ja sieltä saa välillä ruokaakin mut silti aina kummasti ne rahat jonnekin katoaa tililtä. Ja se on kyllä kanssa, kun ei tiedä että minne :D

  ReplyDelete
 24. Säästäminen on niin vaikeeta! Käytän kans kaikki rahani kaikkeen turhaan, suurimmaks osaksi ruokaan.. ootan innolla päivää kun muutan pois kotoa ja yritän pärjätä :-D

  ReplyDelete
 25. oi nami,tosi herkullisen värisiä luomivärejä! aiotko käyttää noita ihan arkenaki? mä en osaa käyttää värikkäitä luomivärejä vaikka ne näyttää kaikilla muilla ihan tosi siistiltä! nuo huulikiillotkin on ihanan värisiä.

  mutta nii, itse en voi samaistua teihin "tuhlaajiin" koska ite käytän vaatteisiin nykyään kuussa ehkä just ja just sen 50€. jahtaan parhaillani mun unelmaa muuttaa kesäksi lontooseen. Jos nään jotain superihanaa, ajattelen vaan että jos ostan sen niin mun unelma siirtyy vaan kauemmas ja kauemmas.. se auttaa tosi hyvin jättään turhat ostokset kaupan hyllyille. tsemppiä säästämiselle ja hyvää kevättä!

  ReplyDelete
 26. onks sul koht synttärit vai ootko jo täyttäny 17 ? :--)

  ReplyDelete
 27. Herkullisen värisiä luomivärejä:)

  ReplyDelete
 28. mulla on ihan sama juttu, en vaan pysty säästään rahaa! :D

  ReplyDelete
 29. Anonymous25/2/10 19:01

  Pakko sanoo ku niin paljon ärsyttää ku tossa sivussa ei enää ole semmosta juttua mistä pystyis kattelee vanhoi postauksii ku ne pitäs tolleen selata Older posts tai miten lie olikaan.. laitatko sen takas ku ois ihan mukava katella välillä niit vanhempiiki postauksii ;)

  ReplyDelete
 30. oh yeah i know what you mean, in my situation, sometimes its good that i live in a little city where we have no good shops and the postage for internet shopping is also a bit expensive too.
  I think you get money from your parents each month right? Me too, i get 60 per month and my mum always took 15 of them into a box every time and i have to aks her when i want it and then, 1 or 2 times a year when we open it, then there is so much money left, so that i can buy whatever i want :) or if you want so save.. a bank account ;) it really work so maybe you try it ;)

  ReplyDelete
 31. Anonymous25/2/10 20:34

  Sun pitää kysästä jos sun äiti ois innostunut tukemaan sua tän säästämisen kanssa? Voisin ainakin kuvitella että kun joku muu pitää niitä rahoja, on niitä vaikeampi tuhlata. Tekee selvät säännöt ettei se toinen henkilö (esim. äiti, koska ne on useimmiten luotettavimpia <3) anna niitä säästörahoja ilman pätevää syytä. :)

  Sitten vaan yrität olla menemättä Ebayhin, huuto.net:iin tai nettikauppoihin. Ja kun välttelee vaatekauppoihin menemistä, ei sitä rahaakaan pala niin hirveästi. (Ainakaan mulla siis..)

  Äläkä edes vahingossa murehdi siitä ettei ole työpaikkaa. Jos vain on mahdollisuus pelkästään opiskella, tee niin! Paljon helpompi tapa saada työpaikka, kuin temppuilla koulun ja työpaikan välillä. (Ainakaan jos ei ole ammattia / tarpeeksi pitkällä oleva koulutus..)

  Mua ainakin ahdistaa hirveästi ihmiset jotka tulee "HAE DUUNII!11". Helppohan se on ilman ammattia hakea, puhumattakaan siitä kun ei ole sitä isukkia/tms. jonka firmaan pääsis vaikka pölyjä pyyhkimään 15e tuntipalkalla. :< Anteeksi, menee taas avautumisen puolelelle. Ja koska joku typerä ano tarttuu tähän kommenttiin niin PS. kyllä olen hakenut töitä useasti, ei tarvitse tulla itkemään että ole ahkerampi. :)

  ReplyDelete
 32. Anonymous25/2/10 21:29

  oliko kalliit noi luomivärit? näyttää just herkuilta :D

  ReplyDelete
 33. omg, i read what you wrote, that you don't have money and that you need a laptop and i felt just like you because i am stuck in the same problem, i really need a laptop but at the same time i really like shopping clothes, hahaha. anyway, i already have some money for it and i wish you would do it too. i wish you luck :]

  ReplyDelete
 34. säästäminen on yks maailman vaikeimpia asioita. kannattaa tehä niin, että aina kun oot ostamassa uuden vaatteen niin mietit että missä ja miten käytät sitä, tarviitko sä sitä todella vai onko sulla kaapissa jo melkeen samanlainen. mieti, että tuutko sä käyttämään sitä vaatetta esim puolen vuoden päästä, vai onko se vaan sesonkituote. voi olla tyylikäs, vaikkei koko ajan oiskaan ihan sesongissa mukana. pyydä äitiä avaamaan sulle säästötili ja myy vanhoja vaatteitas kirpputorilla, josta saat VARMASTI hyvän summan rahaa, josta voit sit pyytää että äiti laittaa esim. puolet tai 40% sinne säästötilille.

  ReplyDelete
 35. That sounds good! I hope it'll work haha. Good luck!

  ReplyDelete
 36. Anonymous26/2/10 00:50

  Elä Rosa huoli, kyllä rahaa oppii säästämään kun asuu yksikseen ja on vähän niinkuin pakko. Jossainvaiheessa sitä ei enää edes kehtaa pyytää vanhemmiltaan, muuten kuin hädän edessä (en nyt siis tarkoita että sä saisit rahaa vanhemmiltasi, mutta puhun itsestäni), ja jos vuokranmaksun jälkeen jää palkasta käteen 200e, jolla on maksettava laskut, syötävä, pukeuduttava ja puhdistauduttava, nii alkaa tuntua aika tukalalta. Joten tuhlaile huoleti sen aikaa kun asut vielä vanhemmillasi.

  ReplyDelete
 37. Hei pakko kysyy et pelasko sun ex-boyfriend lätkää :)

  ReplyDelete
 38. daisy - I had my camera when I was in summer job, if I wouldn't had that job, I wouldn't had this camera

  nathalie - 100e for clothes, movietickets and stuff. It's not that much as it sounds really, cause clothes are so fucking expensive

  Anonymous - Ja sit tulis pahempia vierotusoireita ja ratkeaisin ostamaan jotain vielä tyhmempää. Mitään asiaa ei lopeteta kerralla täysin, vaan pikkuhiljaa. Ja itse asiassa tossa asiassa oot just väärässä, korkokenkiä ja just kesävaatteita mun kaapit pullottaa, muita vuodenaikoja en oo huomioinut vaatteita ostaessani

  eve - Hmm, täytyy katsoa, koska mun äiti alkoi jo inisemään että ''ei ne anna kaikille'' ja ''jos sun koulusi ei kuulu opintotuen piiriin''. Kannustavaa

  noona - Kiitti :-)

  Anniina - Mä kyllä aion jonkun kaverin kanssa muuttaa ainakin, en millään osais asua yksin ja kaikki laskut menee puoliksi

  íra - No niin kyllä on, haaveilen koko ajan kaikesta mäkkisafkasta

  milja - Käytin itse asiassa jo eilen tota turkoosia, et uskon noiden olevan kovassa käytössä. Mulla kun taas ei ole unelmia, joten mikään ei oikein pysäytä mua

  JK - Täytän huhtikuun 6. päivä :-)

  Emma - Jep :-)

  Sara - Se onkin hyvin vaikeeta

  Anonymous - Oon epähuomioissani poistanut sen, pistän takas mahd. pian

  Anonymous - Edes mun äiti ei saa pidettyä niitä rahoja poissa multa jos mä oikein villiksi menen :-D Ja hehe, arvaas vaan millä nettisivuilla koko eilinenkin ilta meni

  Anonymous - 22e mutta noi on ammattimeikkejä eli oikeesti hyviä

  jenny - Oon just tolla ajattelulla välttynyt tilaamasta ja ostamasta pari rättiä :-)

  Anonymous - Kaikki aina sanoo tosta ettei kehtaa pyytää vanhemmiltaan rahaa, mä haluaisin nähdä itselläni sen päivän :-)

  Satu - No ei tosiaan :-D Ei nää urheilijat ihan sytytä mua

  ReplyDelete
 39. Nyt persaukinen opiskelijatäti tulee vähän valistamaan sua. :)

  En tosin ollut itse lapsenakaan niitä, jotka sai mammalta 100mk ja alkoi miettiä että "mitäs ostaisin tällä", vaan mulle oli itsestään selvää että se laitetaan säästöpossuun. On paljon kivempaa, että sitä rahaa on sitten, kun jotain kivaa löytyykin.

  Nyt olen ollut työttömänä 1,5 vuotta, opiskellut täysipäiväisesti, asun yksin ja vielä on ruokaa kaapissa ja rahaa tilillä. Mainittakoon, että saan opintotukea 469€, josta jää vuokran jälkeen 20€ ruokarahaa, että säästöillä tässä elellään.

  Ensin menet tänne: http://asiointi.kela.fi/otlaskenta_app/OTLaskentaApplication?lang=fi
  ja kokeilet, saatko sitä rahaa yhtään. Se "onneton summa" kannattaa ottaa, se on ihan ILMAISTA RAHAA! Ja jos ja kun avaat sen säästötilin, niin voit esim. ohjata sen muutaman kympin menemään suoraan sinne, jolloin se raha ei pääse polttelemaan näpeissä.

  Ja 100 euroa kuukausirahaa on jo erittäin hyvä summa, pyydä että siitäkin vaikka vain pari-kolmekymppiä menisi säästötilille, siitä luulisi jäävän vielä riittävästi käytettävää.

  Ja hei. Osta halvempaa. Mä oon ajan mittaan huomannut, että vaatteet ei oikeasti oo ihan vitun kalliita. Ankeatahan se on, mutta ostan erittäin harvoin muita kuin alennustuotteita. Esim. alkuvuoden kenkäshoppailusaldo on mulla neljä paria; tennarit, feikki-UGGit, bikerbootsit ja ylipolvensaappaat, ja niihin on mennyt alle 40 euroa (ostopaikkoina H&M ja kirppis).

  Se lähtee pienistä jutuista ja kyllä rahaa jokainen oppii käyttämään jos haluaa. :)

  ReplyDelete
 40. Anonymous26/2/10 16:16

  En ymmärrä miten jollain ei oo pankkitiliä :o Mulle ainakin mummo avas ensimmäisen tilin jo kun synnyin.

  ReplyDelete
 41. Anonymous26/2/10 16:26

  ooi hiukka ihanat noi uudet jutut : ) mulla on sama,tuhlaan aina mitä en tarvitse ja sit se olennainen asia jää hankkimatta :DD

  ReplyDelete
 42. Anonymous26/2/10 16:55

  Seurusteletko enää?

  ReplyDelete
 43. Anonymous26/2/10 18:35

  kaunis ja ihana rosa-fiona :)

  ReplyDelete
 44. Mä voin niin samaistua tohon sun tekstiis :( Asuin jo pienen hetken omillani taino poikaystävän kanssa ja aina kuin sain rahat millä elän seuraavan kuukauden tai viikon niin ostin jotain ihan muuta kuin tarpeellista :D JA NOI LUOMIVÄRIT ON AIVAN SAIRAAN SULOSIA! <3

  ReplyDelete
 45. kuulostaa ihan hyvältä,kyllä mä uskon että sä pystyt tuohon :-)

  ReplyDelete
 46. Anonymous26/2/10 22:55

  tsemppiiä säästämiseen !
  ajatellaan nyt kuitenki positiivisesti; meillä on vaan yks elämä ym ym ym :----------)

  ReplyDelete
 47. mä en oo ikinä pystyny säästämään rahaa ja heti rahaa saatuani se on mennyt siis ihan HETI samana päivänä kaikki.
  nyt oon alkanu miettiä, että oon siinä iässä (18v) jolloin en oo vieläkään ihan täys varma omasta tyylistäni. tän tiedän koska aina vaatekaupassa haluun ihan kaikkea.
  kun alkaa miettiä, että kohta alkaa työelämä ja pitäis aikuistua niin oon todennu että ei vaan nyt kannata ostaa yhtään mitään.

  oon päättäny että en tarvitse yhtään mitään ja pitäydyn siinä.
  en mene sinne himskatin henkkaan sun muihin. keksin parempaa tekemistä. pitää vaan muistaa että EN TARVITSE MITÄÄN.

  vaikka tuntuu joka aamu siltä että "mulla ei oo mitäääään vaatteita" niin ei ovesta ulos alasti tullutkaan lähdettyä. aina löytyy edes JOTAIN!

  ne vaatteet mitä siellä kaapissa on, on ostaessa tuntunut että tämä on pakko saada ja tätä käytän varmasti paljon...mutta nyt ne onkin jo kaapin pohjalla ihan tylsinä ja tyhminä ja rumina.
  eli KAIKKI mitä ostat muka tosi hyvänä, muuttuu jonkun ajan päästä ihan turhaksi.

  = ÄLÄ OSTA MITÄÄN.

  toi että sanot että saat korkeintaan pari kertaa kuussa ostaa jotain on ihan turhaa.
  kiellä ittes kokonaan niin kyllä sä muutaman viikon päästä huomaat ettet oikeastaan tarvikkaan välttämättä mitään.

  käytä vaatteitas niin kauan kunnes ne menee rikki. ketään ei kiinnosta pidätkö sä joka päivä samoja kenkiä ja samaa laukkua ja samaa takkia. varsinkin kun blogis on jonkin sortin tauolla, niin oikeasti pue just niitä rääsyjä sun muita. et tarvi mitään muuta!

  menikö jo perille että ostolakko on hyvä juttu:D

  ei se ole niin hankalaa kun miltä vaikuttaa.

  et ehkä usko, mutta mulla meni kaikki rahat ennen heti kunnes vaan pakotin itteni lakkoon.

  ja jos on pakko syödä kaupungilla niin osta kaupasta kolmioleipä.

  PLUS hanki joku tosi söpö/ihana säästöpossu jossa ei ole mitään sala ovea mistä niitä rahoja sais heti. laita sinne KAIKKI kolikot mitä sulla on ja mitä esim kaupasta jää. mä pistän omaani aina kaupan jälkeen ihan kaikki kolikot mitä mulla on, ja on se possu jo lihonnu!

  tsemppiä! ja muista... OSTOLAKKO TOIMII!

  ReplyDelete
 48. Anonymous27/2/10 12:04

  Tää postaus sai mut ehdottomasti miettimään mun rahan käyttöä, vaikka en hirveästi rahaa tuhlaakkaan, mutta aina sitä silti menee :D

  ReplyDelete
 49. Viitaten yhteen sun aikaisempaan blogitekstiin jännityksestä, ahdistuksesta jne, suosittelen lukemaan mun blogistani uusimman tekstin.. Yritän tällähetkellä vaan yllyttää kaikkia hoitamaan asiansa kuntoon ettei kävisi samallalailla kun mulle :(
  tsemppiä!

  ReplyDelete
 50. Anonymous27/2/10 15:31

  "Mitään asiaa ei lopeteta kerralla täysin, vaan pikkuhiljaa."
  Kyllä se onnistuu jos on tarpeeksi itsekuria ja pitää ne rahat oikeasti piilossa.

  ReplyDelete
 51. Womppis - Mä käsitin äidin puheista että se summa on 20e, joten siitä sanat ''onneton summa''. Mutta kuulemma nyt kymppiluokalla ollessani en saa hakea sellaista koska sitä ei myönnettäisi mulle, sama kuin peruskoulu. Ja ostankin kyllä halpaa, mutta tuntuu silti että kaikki on kallista ja rahaa menee. En esim omista yhtäkään vaatetta tai kenkäparia jonka hinnaksi olisi tullut yli 100e

  Anonymous - Mitä ymmärtämistä siinä on :-D Toinen ei ole tehnyt sitä joten sitä ei myöskään ole ilmestynyt mistään, ihan yksinkertainen homma. Kyllä mullekin joskus pentuna sellainen oli, mutta eipä siellä mitään rahaa ollut ikinä

  Anonymous - Kiitti :-)

  Anonymous - En oo seurustellut moneen kuukauteen :-D

  Anonymous - Aww :-)

  Rosa - Joo toi just pelottaa, mun itsekuri kun on kans tosi olematon

  appuli - Ihmiset on hyvin erilaisia ja noi sun neuvot ei kyllä päde muhun :-) Mä en vaan pidä sitä kovin fiksuna juttuna että estää itseltään ostamisen täysin seinään yhtäkkiä kokonaan. Mulla ei ole tarvetta sille ja mä en esimerkiksi osta kamalasti muuta kuin näitä vaatteita ja meikkejä. Ei omasta elämästä tarvitse tehdä noin hirveää, ei se muutaman asian ostaminen kuukaudessa oikeasti ole niin karsea juttu. Ja se on sun asiasi jos sä haluat kulkea rikkinäisissä ja samoissa vaatteissa viikkoja putkeen, mutta kaikki eivät todellakaan halua sitä, mukaanlukien minä. Mä en kuitenkaan oo missään vararikossa näiden ostamisten kanssa, joten en ainakaan oo vielä noin radikaalisti muuttamassa omaa tapaani. Ja säästöpossu ois kyllä hyvä, mutta mainitsinkin jo siitä, että mulla oli kerran sellainen possu mitä ei saa auki muuten kuin vasaralla rikkomalla ja mä hajotin sen alle viikossa

  jessica - Mustakin tuntuu etten mä nyt niin kauheesti sitä rahaa kuluta mut silti jostain syystä sitä ei koskaan oo :-D

  K - Kiitos vinkistä, luen :-)

  Anonymous - Onnistuu joo, mutta ei se ole välttämätöntä. Esim. jos tupakoinnin lopettaa tosta vaan niin vieroitusoireet on kahta kauheammat

  ReplyDelete
 52. Vision... desire... fulfillment... habit...

  Funny how feeling good is like chasing a wind...

  ReplyDelete
 53. Maybe you could earn some extra money from your parents? :D When i tried to get some money for a new camera, then i did all kinds of cleaning jobs, like i cleaned the kitchen every day n stuff, and my parents gave me extra money for it, so i was practically a slave for them :D I also tried to keep my whole months money, without buying anything the whole month. I just thought, that i'll buy all this stuff next month with that money and it actually worked :D

  ReplyDelete
 54. Anonymous2/3/10 10:13

  Mitä pahaa susta on työskennellä mäkkärillä? :D Samanlaista asiakaspalvelua se on kun vaikka jossain kaupassakin :) Minkälaista työtä sit suostuisit tekemään/ mikä työpaikka kiinnostais tulevaisuudessa? :)

  ReplyDelete
 55. Anonymous2/3/10 10:42

  Saat 100euroa kuukausirahaa? Ja kelalta saisit opintotukea/opintorahaa vain 20e/kk? Näisen perusteella on kyllä todella vaikea uskoa että äidilläsi olisi "ihan normi" tulot.
  Jotenkin tuntuu siltä että et edes arvosta tuota kuukausirahas suuruutta kun tuhlaat sen jopa omastasikin mielestä turhaan.

  Nää jotku sun vastaukset kyllä kertoo aika paljon siitä että oot melkoinen materialisti. Jos et osta vaatteita paria kertaa kuukaudessa niin joudut kärsimään elämästä? Huh, no johan on.

  ReplyDelete
 56. Anonymous - Mä kun en tunne et siitä tulis olemaan mitään hyötyä mun tulevaisuuden kanssa koska en aio minnekään kyseiselle alalle. Eli mielummin yritän hakea kaikki mahdolliset hyödylliset paikat ennen kui haen sellaiseen josta ei ole muuta kuin rahallista hyötyä. Ja jotain vaatteisiin/kauneuteen liittyvää olisi kiva tehdä mutta se nähdään, ei kai tollasella pelkästään itseään elätä helposti

  Anonymous - On tää mun sanojen väänteleminen näköjään ihmisten mielestä jotenkin tarpeellista kun kommentteja katsoo. 100e oli sen takia, että lapsilisä on sen verran ja kun mun isänikin maksaa musta äidille 100e kuukaudessa. En ole sanonut että saisin 20e, vaan ymmärsin mun äidin sanoista niin. Mutta jos sun mielestä päiväkodinhoitaja on luksushommaa niin kai me sitten ollaan hyvinkin rikkaita. Ja jos sulle ei ihan oikeasti ole ennen tätä tekstiä selvinnyt että olen materialisti niin kannattaisin tän blogin uudelleen lukemista, mitä tää sun mielestä käsittelee jos ei just niitä hyvin pinnallisia asioita? Oletko sä nähnyt asiaa nälänhädästä ja mietiskelytekstejä? Eli kyllä tän blogin sisältö kertoo hyvin lähelle siitä minkälainen mä olen

  ReplyDelete

I use Canon EOS 1100D
I was born in 1993
I'm from Helsinki, Finland