January 30, 2010

You give me the kind of feeling people write novels about

IMG_7682
IMG_7758
IMG_7753
Se, että mä olen joidenkin asioiden kohdalla hirvittävä perfektionisti, on surullista ja rajoittaa mun monia tekemisiä. En muista milloin olisin viimeksi koulussa viitannut, en halua nimittäin sanoa mitään mistä en ole 100% varma. Ja vaikka olisinkin varma, niin päässä on aina se ''mitä jos olenkin väärässä?''. Ymmärrän ja osaan kirjoittaa englanniksi nykyään melko hyvin, mutta en osaa lausua mitään, etenkään r:ää, joten en puhu missään tilanteissa englantia. En koulussa, en ääneen, en edes äitini kuullen. Jos mainitsen jossain päin nettiä jonkun vähän tuntemattomamman tai vaikeamman sanan taikka jonkun julkkiksen nimen, varmistan sen heti netistä vaikka tietäisinkin mikä se oikeasti on. Saatan hyvinkin googlettaa varmuudella lempinäyttelijäni nimen koska ''jos se nyt tällä kertaa meneekin väärin''. Mitä ihmeen väliä sillä on jos menee väärin? En tiedä, se on vaan naurettavan iso asia mulle. Tästä asiasta johtuen mun blogissani tulee aina olemaan isoja muutoksia, joten ne on hyvä kestää. En ole ikinä tyytyväinen. Olen harkinnut vakavasti nenäleikkausta ja stressaan joka päivä ulkonäöstäni, saatan myös vieräyttää muutaman krokotiilin kyyneleen siinä lomassa. Kaiken kruunaa vielä se, että olen mahdottoman kateellinen ihmisille aina. Olis pikku hiljaa ihan hyvä tajuta että maailmassa tulee aina olemaan jossain asiassa mua parempia ihmisiä ja että kaiken ei tarvitse olla täydellistä.

Tästä alkaa nyt myös hyvää vauhtia tulemaan päiväkirja-muotoinen itkublogi, joten pliis, kevät tule, jotta saan otella päivän asuja!

Kävin tänään kirppiksellä ja löysin muutamia ihania juttuja (mm. ensimmäisessä kuvassa näkyvän CTRL:n hupparin 4e), mutta en tiedä miten ne esittelisin. Tekaistun asun yhteydessä olisi paras, mutta musta tuntuu ääliömäiseltä keikistellä lumikinoksessa kesätakki päällä. Tää ajaa mut hulluksi, ei blogin pitämisen pitäis olla näin kamalan iso ja stressaava juttu.

Translation: Later!

99 comments:

 1. Mulla on ihan sama juttu, olen perfektionisti. Nykyään uskallan viitata koulussa, mutta en silloin jos olen epävarma asiasta. En tykkää lausua enkuntunnilla koska mä en osaa mitenkään hyvin. Osaan kyllä kirjoittaa englantia. R:n lausuminen on mulle tuskallista. Tai siis sen lausuminen oikein! Mutta ihana blogi sulla ja voimia :-)

  ReplyDelete
 2. Anonymous30/1/10 21:10

  Kuules kuuuuules. En minäkään tykännyt mun nenästä nuorempana. Nykyjään 21 vuotiaana en näe nenässäin mitään vikaa. Eikä tietääkseni näe kukaan muukaan. Mitäpä sillä väliäkään. Enkä ole edes huomannut sun nenää vaikka olen lukenut tätä blogia jo pidemmän aikaa. Rakasta sitä nenääsi. Oli se millanen tahansa. Minusta ainakin se on hieno. Ihan normaali. Jatka samaan malliin. Tätä on kiva aina välillä lukea. Puspus.

  ReplyDelete
 3. Anonymous30/1/10 21:13

  Uskomatonta, oon löytäny sielunkumppanin :D!! Mulla on ihan sama ton enkun puhumisen kanssa ja etenkin ton R:n lausumisen kanssa, mäkin ymmärrän ja kirjoitan oikeastaan täydellisesti, mutta en puhu kyllä missään tilanteessa varsinkaan vapaaehtoisesti, vaikka miten haluaisin, mutta en vaan pysty tai mietin kokoajan, että meniks toi nyt oikein ja oliks sanajärjestys nyt varmasti oikea plaaplaa, mut en vaan pääse sen yli + teen tota googletusta myös ihan samoissa jutuissa, että älä huoli et ole ainoa :D

  ( PS. mun piti vielä hoitaa yks työjuttu puhelimessa enkuks tässä pari viikkoa sitten, se oli K A M A L A A, varsinkaan kun en soittaessani tiennyt, että joudun puhumaan enkkua eikä siinä tilanteessa nyt kehdannut enää luuriakaan lyödä korvaan! )

  Terv. Neiti 20 vuotta :-D

  ReplyDelete
 4. Anonymous30/1/10 21:15

  mul on kans sama juttu ton viittaamisen, englannin puhumisen ja ulkomaalaisten nimien kirjottamisessa. mä tykkään tosi paljo sun blogista. oot sulo<3

  ReplyDelete
 5. Mulla on niin sama juttu, en todellakaan muista koska oon viitannu viimeks koulussa, ku ärsyttää jos menee väärin ja meiä luokal on just sellasii poikii ketkä nauraa jos tekee jotain vähän väärin. Sit googletan kans aika usein juttui ettei varmastikkaan mee väärin. Sit jos kirjotan esim. gallerias jonku gallupmerkinnän ni ne vastaukset on tarkastettava moneen kertaan. En oo koskaa ajatellu olevani perfektionisti, mut kai mä sit vähä siihen suuntaan olen, hassua. Mietin aina et joo täl tunnil mä viittaan, mut sit se jää siihen ku mul tulee pelko et vastaus menee väärin.. Voi meitä :D

  ReplyDelete
 6. Anonymous30/1/10 21:20

  moi rosa! voi että, kun kaikki vaatteet näyttää niin hyvältä sun päällä!

  ja sitten tuo, mistä kirjotit: se helpottaa, kun tulee vuosia lisää. sun ikäsenä stressasin ihan kaikesta mahdollisesta! ja nyt vähän harmittaa, että ei voinu ottaa rennommin ja unohtaa kaiken tyhmän hermoilun.

  oon nyt 23-vuotta, ja vieläkin vähän kadehdin niitä kavereita, jotka vaan kohauttaa harteitaan ja osaa nauraa itselleen joka tilanteessa.

  mutta kuules, olet sievä ja varmasti fiksu tyttö, jolla on silmää näteille asioille, nauti elämän pienistä asioista ja opettele vähitellen tykkäämään itsestäsi enemmän!

  ReplyDelete
 7. Anonymous30/1/10 21:26

  Pidä blogia omalla tavallasi. Olet kaunis juuri tuollaisena! Blogis on parhain kaikista lukemistani :) Hyvää kevättä! <3

  ReplyDelete
 8. Toi R-kirjain englannin kielessä on varmaan aika monelle suomalaiselle tuttu juttu. Itellä se alko tulemaan luonnollisesti vaihtovuoden aikana eli puhumalla, puhumalla ja natiiveja kopioimalla. Eli sitä R:ää ei sanota niinku suomalainen sen sanoo suomen kielessä. Oli enkun natiivipuhujilla (joillakin) vaikeaa sano sana 'Terve' oikein ns. suomalaisittain, ne kun on tottunu erilailla sen sanomaan.

  Tsemppiä, kyllä se sieltä joku päivä tulee "oikein"!

  ReplyDelete
 9. Sun nenässä ei oo mitään vikaa :D Pidä blogia ihan omaan tahtiisi itsellesi, älä lukijoille, mutta älä lopeta! :>

  ReplyDelete
 10. Rosa,

  oot ihana! Sun pitää vaan chillata ja ottaa rennosti enemmän. Nobody's perfect, minäkin tunnen kateutta sinua kohtaan.

  xoxo

  ReplyDelete
 11. Anonymous30/1/10 21:32

  Sinä olet todella kaunis, etkä sinä mitään nenä leikkausta tarvitse! Ulkönäkösi on ihan perfekti :)

  ReplyDelete
 12. Anonymous30/1/10 21:36

  Ihana huppari, aivan todella suloinen. Sopii sulle! :)

  Itsellänikin on vähän perfektionistin vikaa, mut siitä ei pääse eroon muuta kun yhdellä tavalla: mokailemalla. Itse menin puolitoista vuotta sitten lukioon, eliittilukioon, johon on helvetin vaikea päästä, ja kaikki ovat fiksuja ja taso on kova. Eli paineet ovat myös kovat. Ja kun sellaisessa ympäristössä ottaa itsestään niskasta kiinni ja viittaa, epäonnistumisen uhalla, niin alkaa pikkuhiljaa helpottaa, ja mokaaminen ei enää haittaa. Kamalan huono selitys, ja kuulostaa ihan kamalalta löpinältä, mutta toivottavasti ymmärsit. :)

  ReplyDelete
 13. kivoja kuvia :--) ja mun mielestä on kiva kun tulee välillä vähän enemmän tekstiä niiden asukuvien sijaan (vaikka onhan nekin hienoja). ja sun nenässä en oo kyllä ikinä mitään vikaa nähny!

  ReplyDelete
 14. Anonymous30/1/10 21:54

  Sun nenä on kaunis :) Mul on tosi ruma ja kummallisen muotonen terävä nenä. Ihan tosi. Mun äitilläki on ruma, kiitos tästä kivasta sukuviasta<3 No ei nyt sentään (mut on tää ruma).

  ReplyDelete
 15. Sä oot täydellinen ainakin mun silmissä :) ja eikä pienet varmustukset ole koskaan pahasta. Samaa harrastan myös minä :D

  ReplyDelete
 16. mulla on ihan sama ongelma, haluaisin, että kaikki olis täydellistä, mutta ei kuitenkaan ole..ja en uskalla puhua englantia koska en osaa ollenkaan lausua sitä...ja en ikinä viitsi viitata, koska haluan tietää, että olen 100% oikeassa..ja vaikka tiedän että olen oikeassa, en ole varma siltikään että olenko oikeassa.

  JA se ei tunnu kivalta, kun tuntuu koko ajan että kaikki on paljon kauniimpia ja löytää ittestään koko ajan kaikenlaisi vikoja..

  ReplyDelete
 17. Anonymous30/1/10 22:26

  Hei arvaa mitä, ostin itse kirpparilta samanlaisen hupparin hintaan 2e:D good for us!

  ReplyDelete
 18. Anonymous30/1/10 22:34

  Voi Rosa pieni, tunnistin itseni jokaisesta noista asioista. Tosin noin vuosi taaksepäin ne kaikki asiat olivat kymmenen kertaa vahvempina kuin nyt. Mutta tiedän miltä toi tuntuu.

  En tiedä miten, enkä tiedä koska, mutta olen huomannut nyt etten enää ole niin kriittinen itseäni kohtaan tai muissa asioissa joissa ennen olisin vaatinut täydellisyyttä.
  Ehkä se sullakin ilmestyy huomaamatta, yllättäen. Ajan kanssa kaikki varmasti paranee :)

  ReplyDelete
 19. Mulla on ihan samoja ongelmia, en uskalla viitata koulussa ja oon harkinnut vaikka mitä kauneusleikkauksia koska vihaan naamaani ja en myöskään uskalla puhua englantia :----D Sun ei todellakaan tarvitse stressata ulkonäöstäs, oot niin kaunis!

  ReplyDelete
 20. Anonymous30/1/10 22:38

  ooot ihana muista se ♥ja mä oisin niiiin ilonen jos mulla ois sun nenä, koska vihaan omaani hyvin syvästi. Mutta olen oppinut elämään ison nenäni kanssa vähitellen o/
  Mutta älä stressaa blogistas se on kuitenkin periaattees sulle itelles kirjotettu ? joten ei hätiä mitiä yritä ottaa mahollisimman rennosti !
  oot sulosin tyttö jonka oon nähny Suomes !! oikeesti. <3

  ReplyDelete
 21. Anonymous30/1/10 22:39

  Oikeesti on jotenki lohduttavaa, että tollasilla täydellisen näköisilläkin ihmisillä on ulkonäköpaineita. Ei se tietenkään hyvä asia ole, mutta siis jollakin tavalla lohduttavaa.

  ReplyDelete
 22. Anonymous30/1/10 22:41

  Musta sulla on söpö nenä :)

  ReplyDelete
 23. Anonymous30/1/10 22:43

  mulla on ollut ihan samanlaisia juttuja ja on jossain määrin edelleen, mutta jos helpottaa, ni voin kertoa että kyllä se iän ja itsetunnon kohoamisen myötä helpottaa.

  ReplyDelete
 24. Anonymous30/1/10 23:08

  Suosittelen että opettelet tekemään asioita vaikka kuinka se epäonnistuminen pelottaisi. Kokemuksesta tiedän mitä ajattelet sillä olin nuorempana aivan samanlainen. Vältin kaikkia tilanteita joissa oli mahdollisuus epäonnistua. Tilanteiden välttely vain pahensi asiaa ja pian omilleni muuton jälkeen pelkkä kouluun ajaminen tai kaupassa käynti alkoi olla ylivoimaista. Pelkäsin tekeväni liikenteessä jonkin virheen tai sanovani tai tekeväni kaupassa jotain tyhmää. Lukittauduin neljän seinän sisälle pitkäksi aikaa kunnes läheinen ystäväni tajusi tilanteen ja patisti minut lääkäriin.

  Nykyään kärsin paniikkihäiriöstä ja opettelen pikkuhiljaa uusien asioiden yrittämistä ja sitä epäonnistumista. Vieläkin epäonnistuminen jää mieleen ja käyn läpi vuoden takaisia mokia bussissa maksamisessa. Mutta vaikka näitä asioita edelleen puin, olen oppinut ettei se epäonnistuminen vahingoita minua millään tavalla.

  En tällä tarkoita että oma tilasi tulisi tähän pisteeseen mutta halusin vain herättää ajatuksia sillä omakin tilanteeni kehittyi tähän pisteeseen vuosien saatossa täysin salakavalasti. Tsemppiä sinulle, olet hurmaava tyttö ja kirjoitat ihanaa blogia :)

  ReplyDelete
 25. Anonymous30/1/10 23:18

  Mulla oli kans muuta vuosi takaperin just samanlaisia tuntemuksia, kun sulla nyt. Mutta usko mua, noista kaikista pääsee yli. Ja se on varmasti maailman upein tunne! Muista, että maailmassa on myös paljon ihmisiä jotka on sua huonompia monissa asioissa, joissa sä oot hyvä. Ja monet kadehtivat suakin. Kaikkien kohdalla on noinkin päin. Toivottavasti ymmärsit pointin suht sekavasta tekstistä :D Tsemppiä ja ihanaa kevään odotusta! :)

  ReplyDelete
 26. Anonymous31/1/10 00:06

  sun nenäs on söpö, älä tosiaankaan ajattele nenäleukkausta. Mussakin on perfektonistin vikaa, mutta en ole ujo, joten uskollan sanoa luokkani edessä moniakin asioita. Kyllä ses iitä. Tykkään sun blogista ja olet hurjan söpö.

  ReplyDelete
 27. Anonymous31/1/10 00:13

  Mäkin oon joissain asioissa perfektionisti ja välillä vielä tosi tyhmissä asioissa, se on ihan älytöntä alkaa joskus miettimään jotain ihan pieniä asioita vaan, koska on eräänlainen pakkomielle siihen.

  ReplyDelete
 28. Ei ole yhtä ja oikeaa tapaa lausua r englanniksi. Esim. amerinkanenglannissa r on tosi leveä, kun taas Skotlannissa r lausutaan melkein samalla tavalla kuin Suomessa. Rohkeasti vain puhumaan englantia! Esim. Lontoossa ja muissa monikulttuurisissa paikoissa kuulee NIIN monia eri aksentteja, ettei kukaan välitä miten yks kirjain lausutaan.

  ReplyDelete
 29. Anonymous31/1/10 00:36

  Mä vihaan mun nenää yli kaiken ja aina ku katon sun kuvii nii ihailen sun nenää ja toivon et mullaki ois yhtä pieni nenä ! Oo ylpee nenästäs, mä antaisin mitä vaa et mulla ois noin täydellinen nenä:) mä kun oon tämmönen isonenä .

  ReplyDelete
 30. Mulla on aivan sama juttu, olen myös aika perfektionisti. Jos en ole jostain asiasta 100% varma niin kuin sinä en vastaa silloin mitään. Mun viittaminen koulussa ei ole myöskään mitään kovin aktiivista koska olen itsestäni aina melkein epävarma. Pelkää että vastaan väärin tai sanon jotain väärin.
  Voimia sulle ! Ja sulla on ihana blogi :)

  ReplyDelete
 31. Anonymous31/1/10 01:18

  Ymmärrän, mutta todellaki älä vaadi liikaa iteltäs! Mua ainaki kiinnostais kauheesti sun päivän asut, ei sen väliä vaikka ei nii hyviä kuvia oliskaa tai erityisen erikoisia vaatteita! :) Pääasia että jotenkin näkee mitä päällä.

  Oot muuten hirveen nätti, ehkä nätein tyttö mihin oon törmänny! Eli älä turhaan kriiseile. :)

  ReplyDelete
 32. Learning to be gracious to oneself is learning to be gracious to others. I think that's one lifelong lesson......

  ReplyDelete
 33. Oivoi, oot ihana ja tosi kaunis tyttö, eikä sun nenässä oo mitään vikaa!

  Tiedätkös mitä? Ei se varmistaminen ole välttämättä niin huono asia: siinähän oppii koko ajan. Uskaltaisin väittää, että oot oppinut jo aika paljon Google-varmistuksilla...toisaalta ei asia saisi myöskään vaivata mieltä. :)
  Mut se on totta, mitä täällä on aikaisemminkin mainittu: ei voi kehittyä jos pysyttelee aina vaan mukavuusalueen puolella. Opiskelen erityisopeksi ja tästä asiasta ollaan puhuttu paljon! :D Rohkeasti siis viittailemaan ja puhumaan sitä enkkua, jos haluat edellä mainittuja taitoja vahvistaa. Niin ja epävarmuus hälvenee ajan myötä ihan varmasti! :)

  P.S. En itsekään tykkää puhua englantia ja toinen kämppiksistäni puhuu kyseistä kieltä. Tavallaan vähän nolottaa, kun meidän kommunikointi on jäänyt vain moikkaus-asteella. :/

  ReplyDelete
 34. Anonymous31/1/10 10:21

  Moikka! Sun nenässä ei oikeasti ole mitään vikaa. Mun mielestä se on ainakin keskivertonenää (hahaa) kauniimpi. Mutta mutta, ymmärrän hyvin, jos on kompleksi omasta nenästä. Sehän on koko naaman keskipiste!!! Ymmärrän siksi, että nuorempana kärsin hyvin paljon nenästäni, jota silloin pidin suurena ja liian leveänä ja ties minä. En oikeasti katsonut vuoteen peileihin missään. Meikkasinkin pienestä peilistä ja shoppaillessa laitoin sen sovitushuivin (jotta meikit ei tahraisi vaatteita) naamalleni niin, että nenä peittyi. Tiiän, kuulostaa kreisiltä, mutta ahdistus oli suuri. Sitten jossain vaiheessa tajusin, että nenäni on aivan suora pienoismalli isäni nenästä (joka oli tällöin todella sairas), ja ahdistus oli poissa. Vaikka isä ei joskus olisikaan täällä, joku mussa muistuttaa isästä aina :) Ja nyt myöhemmin minua on jopa pyydetty beautymalliksi kasvojeni takia, joten nenäni ei voi olla kovin ruma, ennemmin jopa kaunis ;) Koitapa siis keksiä nenästäsi jotain positiivista ja pidä pää pystyssä rosa-fiona! t. fiona

  ReplyDelete
 35. Anonymous31/1/10 10:46

  nää postaukset on oikeest ihanii ja inspiroivii, ihan vaaan tääki postaus on täydellinen ja sä oot niin kaunis ja kaikkeee!!!

  ReplyDelete
 36. Anonymous31/1/10 10:49

  mikähän siinä nenässäsi mahtaa olla vikana? muista että on ihmisiä, joilla ei ole noinkaan täydellistä nenää, ja niitä ihmisiä ärsyttää, kun kivan nenän omaavat tekevät asiasta ongelman vaikka kukaan muu ei tee. toisaalta ymmärrän kyllä, että jos on luonut itselleen ongelman, siitä ei pääse helposti irti...

  ReplyDelete
 37. Anonymous31/1/10 11:02

  Näin sut viime syyslomalla Tallinnan New Yorkerissa. En tietenkään uskaltanut sanoa mitään, vaan kattelin kauempaa. Olit kieltämättä joku maailman söpöin ilmestys - niin suloinen ja ihanan pikkuruinen.

  Tää postaus sai mut miettimään. Oot todella hyvä kirjoittaja ja tämmösiä juttuja olis jatkossakin kiva lukea. Yleensä en jaksa lukea blogien tekstiosuuksia, mutta sun kohdalla on AINA poikkeus. Voimia sulle :') Halit!

  ReplyDelete
 38. Joo yks viittausongelmainen täällä kans :C Mua pelottaa niiin paljon vastata väärin et huhhuh ja mää oon jo 20v ja lukiokin kaukana takana - viittasin koko aikana varmaan kerran. Vaan eipä siihen pelkoon taida oikeen auttaa mikään muu ku mokaaminen niinku joku tuossa jo kommentoikin. Sitä päivää ootellessa ku kehtaan yrittää selvitä pelosta tuolleen ..

  Mutta hei jaksamista, kyllä se kevät kohta tulee jo :3

  ReplyDelete
 39. Anonymous31/1/10 11:17

  älä poista tätä blogii koskaan jooko???

  ReplyDelete
 40. jep, et tosiaan oo ainut perfektionisti! tuntu että ois lukenu omakirjottamaa tekstiä ku luin tota :>

  ReplyDelete
 41. Anonymous31/1/10 11:31

  oot samanlainen ku mä :/ mulla kans on just sama "ongelma". tarkistan aina kaikki enkun jututki joltain ettei se vain menisi väärin. koulussakaan en viittaa, koska pelkään että jos sanon väärin niin kaikki alkaa nauramaan. sen huomaa mun toikkaristaki...

  ReplyDelete
 42. Voi sinua Rosa-Fionaa. :)
  Pitkään olen blogiasia lukenut, mutta nyt vihdoin päätin avata salaisen sana-arkkuni lukon.

  Älä pidä blogia pakosta tai siksi, että sinua ahdistaa sen pitäminen. Ymmärrän, että eihän aina voi olla se paras päivä. Tuskin kellään on sellaisia jatkuvasti.

  Pidä blogia omaksi iloksesi ja harrastukseksi, älä ota siitä liikaa paineita. :) Me lukijat pidämme sinusta juuri sellaisena kuin olet. Olit sitten perfektionisti tai omaan nenäänsä tyytymätön, niin me lukijat emme välitä siitä. Luemme blogiasi, koska pidämme tyylistäsi ja kaikesta mikä liittyy sinuun. ^^

  Älä stressaa turhia ja pidä blogia vaikka päiväkirjana, jos niin haluat. Blogihan on sinun, joten sinä siitä päätät.

  Tsemppiä sulle ja omasta puolestani toivon todella, että jaksat jatkaa blogisi parissa. Minä kun tykkään lukea sitä, koska sinulla on ihania asuja ja todella hyviä, kateelliseksi pistäviä kuvia. :)

  ReplyDelete
 43. mun täytyy nyt sanoo ettet oo yksin! siis mulla on aivan samat ongelmat, R:n lausuminen enkussa on ällöttävää, siitä tulee semmonen pehmeen kuulonen ja kuullostaa hirveelt :D... ehkä se on joku suomalaisten juttu että se menee semmoseks. ja just toi tarkistelu, vaik tiedän ihan hyvin jonkun jutun oikeeksi, niin silti pakko tarkistaa jos se oliski väärin ja sit tekis ittestään aivan pellen. vaikka järki sanoo ettei se nyt niin vakavaa ole, kukaan ei ole täydellinen jne mutta silti. ja joo, mäkin olen miettinyt nenäleikkausta ihan tosissani, puhunu vanhemmille, musta tuntuu että jos mulla olis kaponen siro nenä niin koko naama olis ihan eri näkönen. mut kun mä katson sun kasvoja, niin oon sitä mieltä ettet todellakaan tarvitsis mitään nosejobbei, oikeesti, sul on nätti persoonallinen nenä, ei tämmönen pottu niinku mulla :D.

  ReplyDelete
 44. Anonymous31/1/10 11:51

  sun nenä on just kaunis! just täydellisen mallinen. mulla on kamala nysä nokka joka törröttää poskien välissä :D:D

  ReplyDelete
 45. Tuntu siltä niinku olisin ite kirjottanu tuon tekstin! Et todellakaan oo ainut perfektionisti :-D

  ReplyDelete
 46. Mulla on kans enkun lausumisen kanssa vaikeuksia, erityisesti tuon r:n. Arvaa vaan viittaanko ranskan tunneillakaan ikinä.. :D

  ReplyDelete
 47. Anonymous31/1/10 12:49

  sullon todella kiva blogi! muuten onko sulla nyt tai onko ollu medusa? näyttää ihan että sulla olis reikä tossa ylähuulessa :-) ja tuli vain mieleen =D

  ReplyDelete
 48. Ihan kun olisin lukenut omista "oikuistani":D Mulla nimittäin on aina myös ollut tuo sama juttu viittamisen kanssa. Lukiossa en koskaan uskaltanut viitata, ja vaikka tiesin vastauksen olevan oikea, harvoin myös silloin tai sitten oli vielä ystävältäni vastaus varmistettava. Nykyään uskallan jo rohkeammin vastata kun luokan henki on ihan toista kun aikoinaan lukiossa, missä luokan oppilaat vaihtuivat aineiden mukaan. Tutummassa porukassa hieman helpompaa hyväksyä virheetkin ja varmaan vuodetkin on auttanut hieman asiaa:) Ja mitä tuohon sanojen/nimien tarkistamiseen tulee niin aivan sama juttu mulla, mun on pakko myös tarkistaa, että se menee ihan varmasti oikein vaikka tietäisin sen jo etukäteenkin.. Enkä englantia myös puhu kun tuntuu, että lausun ihan väärin, mutta ehkä nämä on kuitenkin niitä ihmiselle suotavia inhimillisiä "oikkuja" mitä voi harjoittaa, että pääsee eroon tai sitten vaan elää niiden kanssa:)

  ReplyDelete
 49. Yleensä jos haluan saada opettajan silmissä tuntiaktiivisuutta, teen näin: Kun opettaja antaa vastausvuoron - niin samalla sekunnilla kun hän sanoo viittaajan nimen, nostan käteni ylös. Jos sitten vastaaja vastaa väärin ja opettaja sanoo:"no mitäs elinalla oli?" - sanon että mulla oli sama vastaus kuin jo aiemmin vastanneella. Eli opettajalle pitäisi jäädä takaraivoon se, että mulla on aina käsi ylhäällä! Tää toimii vaan, jos opettaja ei ole sellainen kuin yksi hissan/yhteiskuntaopin opettajani, joka voi tehdä näin:"Marja. EIKUN!!! Sittenkin vastaa sinä, Elina." :D

  ReplyDelete
 50. Kuten joku taisi jo sanoakin, ei ole yhtä oikeaa tapaa lausua englantia. Se on maailmankieli ja sitä puhutaan aivan kaikkialla, lukemattomilla eri aksenteilla. Monilla suomalaisilla on kummallinen tapa kuvitella, että englantia pitää puhua kuin natiivit, mutta kun noiden natiivipuhujienkin välillä on valtaisia eroja. Kuuntelepa esimerkiksi irlantilaista, intialaista tai vaikkapa bostonilaista aksenttia.

  Toisaalta, itsekin olin koulussa (ja olen yhä) kauhean ujo, joten ymmärrän kyllä ahdistuksesi. Itse opettelin puhumista lukemalla aluksi itsekseni ääneen englanninkielisiä tekstejä.

  Lisäksi haluaisin huomauttaa, että nenäsi on söpöläinen ja niin olet sinäkin.

  ReplyDelete
 51. Anonymous31/1/10 13:43

  Miks et oo tyytyväinen nenääs? :( Mä ainaki kadehtisin sua jos tulisit mua vastaa jossai, oot just tosi nätti. Koitappa saaha tota itsetuntoo paremmaks :)

  ReplyDelete
 52. Anonymous31/1/10 13:45

  Mulla on tuo sama juttu! Aina pitää tarkastaa sanat ja nimet netistä ennen kuin käyttää niitä.. mutta en usko että olisin perfektionisti vaan epävarma ja johtuu varmaan siitäkin että itsetuntoni ei ole sieltä parhaimmasta päästä :D
  Minusta nenäsi on sievä ja suloinen !

  ReplyDelete
 53. Sun nenähän on täydellisen söpö, en nää siinä mitään vikaa. Harmi jos ite näät =( Oot muutenki niiiiiiin kaunis!

  ReplyDelete
 54. Mulla on kans ollu jonkinlaista perfektionismia havaittavissa. En oo varmaan vieläkään päässy siitä täysin eroon, koska en pysty kieltämään, ettei unelma olisi olla kaunis, laiha, urheilullinen, kympin oppilas joka aineessa, sosiaalisin, ihailluin.. mutta oon kuitenkin hyväksyny itteni enkä enää vertaile kokoajan itteäni muihin - tottakai sellasia hetkiä välillä tulee, mutta kellepä ei tulis.

  Muutama vuotta sitten tää oli kyllä pahin, tai en tiiä oliko se perfektionismia, mutta mulla oli surkea itsetunto ja saatoin viettää joka päivä aikaa miettien missä olen ketäkin huonompi ja juuri esimerkiksi nenäni ahdisti niin paljon, etten voinut nähdä itseäni nättinä, koska musta tuntui etten olisi ikinä tarpeeks nätti itelleni, sillä jossain olisi aina joku kauniimpi ja jo pelkkä nenäni pilaisi koko ulkonäköni.

  Sen lisäks mulla vaihteli myös kaikki muutkin, oli harvoja piirteitä tai kropan kohtia, joista en olisi potenut hirveetä stressiä ja nähnyt ne muutenkin korostetusti. Pidin lantiotani liian isona ja näin aina vain sen: mitkään vaatteet ei istunu, sillä näytin mielestäni jokaikisissä housuissa vaan leveältä päärynältä. Mulla kiinnitty huomio vain niihin kohtiin, joita inhosin.


  Niin ja olin myös älyttömän kateellinen ihan kaikille. Se teki musta myös sulkeutuneen: näin kaikissa jotain huonoa vaikka vain siitä syystä, että ne oli mua suositumpia ja nätimpiä. Näistä syistä lähes kaikki ihmiset ärsytti mua enkä antanu melkein kellekään edes mahdollisuutta olla mun silmis mukava tyyppi, sillä olin niille kaikille niin kateellinen.

  Mutta sitä vaan pitää lopettaa vertailemasta itseään muihin. Haluaisin auttaa, mutten edes muista tarkalleen miten mulla se kävi. Se tapahtu pikkuhiljaa, huomaamatta.

  Jos haluat päästä viittaus-ongelmasta eroon, sun pitää päättää, että sä viittaat vaikka et oisi 100% varma. Sä voit aluks vaikka päättää, että mä viittaan tällä tunnilla edes kerran. Jos sä alat pikkuhiljaa tekemään sitä enemmän, siihen alkaa tottua. :)

  Ja mä tiiän, ettei se välttämättä auta, vaikka muut sanoo, mutta sun nenäs on oikeasti söpö, ja ihan normaali. Sä olet muutenkin niin sievä tyttö, että luulen että kukaan ei pistäisi pahakseen, jos näyttäis samalta :)

  Tsemppiä yritä olla stressaamatta asioista liikaa :) ja kevättä tässä kyllä kaipaillaan puolin toisin.. tää masentava kylmä vois loppua jo!

  ReplyDelete
 55. Anonymous31/1/10 14:04

  Nenässäs ei ole mitään vikaa! Älä missään nimessä tee mitään kauneusleikkausta sillä oot jo valmiiksi jo aivan järkyttävän kaunis! Olen ihan kateellinen sulle.

  Asiasta toiseen, ihana banneri! Pystyisiks kertoo miten tuollaiset kirjaimet tehdään että joku kuva on takana? (_:

  ReplyDelete
 56. Anonymous31/1/10 14:23

  Oot Rosa tosi ihana tyttö! Musta on kiva, että sä kirjotat tänne myös omia ajatuksias! Ettei tää sun blogi oo vaan pelkkiä kuvia tai jotain "tahroja paperilla". =) Kun kirjotat sun ajatuksias tänne niin susta tulee paljon inhimillisempi kuva. Voin kertoo et joskus pidin sua aika törkeenä ja itserakkaana tyyppinä. Nyt oon koko ajan alkanu ymmärtää sua paremmin ja niin ku ekassa lauseessa sanoin: OOT ROSA TOSI IHANA TYTTÖ!
  Maailma rakastaa sua.:)

  ReplyDelete
 57. Kiitos kaikille ja vastaan nyt tässä yhdessä viestissä yhteisesti kaikkeen :-)

  Eli siis mulla on aina ollut tosi tarkka kauneusihanne ja se pätee myös siihen miltä mä tahdon itse näyttää. Kauneusihanne vaihtuu mielialan ja vuodenaikojen mukaan, mutta ainakin yksi asia on aina ollut sama ja se on tietynlainen nenä. Haluaisin niin paljon sellaisen suloisen pienen nenän joka saattaisi olla vähän pystyssä taikka sitten kauniin, vähän pitkähkän nenän mitä näkee usein venäläisillä. Musta se on niin kaunis. Mutta haluaisin kuitenkin siromman ja selkeämmän nenän, omaan silmääni tää nenä on omituinen monttu ja vähän turhan ylhäällä ja lytyssä. Nenäleikkauksen estää pelkästään raha jotai ei ole ja se, että olen monesti kuullut nenäleikkauksen epäonnistuvan helpoiten.

  Ja siis mulla tää perfektionistisuus ei johdu aina huonosta itsetunnosta, mulla on itse asiassa todella hyvä ja terve itsetunto, mutta sitten kun ryven itsesäälissä ryven ihan kunnolla ja ääneen. Mua ei myöskään pelota siinä viittaamisessa se, että mulle naurettaisiin, vaan se, että kärsin pakosti jonkinlaisesta paniikkihäiriöstä, jos yläasteella jouduin pitämään esitelmän, mun jalat, ääni ja kädet värisi selkeästi ja mä muutuin punaiseksi. Ja sama luokka oli kuitenkin ollut jo 7 luokasta asti ja tätä tapahtui vielä ysilläkin.

  En myöskään usko että pystyn koskaan normaalisti käymään kaupassa. Jos on mahdollisuus, yritän pakottaa mun kaverini tai äitini maksamaan mun ostokseni mun puolesta. Jos joudun kuitenkin itse maksamaan, kaivan lompakon ja rahat heti esiin, lasken rahan miljoona kertaa onko se oikea määrä jne. En voi kuvitellakaan että pyytäisin kaupassa apua, asioisin suutarilla tai silmälääkärillä. Eli tää rajoittaa mun elämääni paljon.

  Ujo en kuitenkaan ole muuten kuin tuollaisissa tilanteissa. Puhun paljon, pyrin olemaan ystävällinen, pidän aina oven auki muille ja tutustun tosi helposti uusiin ihmisiin ja juttua kyllä riittää.

  Se paniikki kuitenkin häiritsee aina. Mulla on ollut jo pidemmän aikaa pahana kiusana se, että jos mun kännykkäni soi yhtäkkiä enkä osaa odottaa mitään puhelua, mulla rupeaa sydän hakkaamaan kovempaa kuin silloin jos olisin juossut kovaa pari kilometriä. Punastelu on tullut myös uudeksi osaksi mua, vaikka ennen en sitäkään tehnyt.

  ReplyDelete
 58. Moi, voisitko tehdä postauksenn sun koulusta? Olen itsekin kiinnostunut!

  ReplyDelete
 59. Anonymous31/1/10 15:10

  Mulla on sama juttu. Koulussa en viittaa ellen oo ihan varma että se on oikea vastaus.. Ja myös enkun puhumisessa on sama juttu! Meillä töissä on yks kundi joka puhuu pelkästään englantia, mutta en oikein oo jutellu sen kanssa koska pelkään lausuvani väärin ja toinenhan on mestari siinä..

  ReplyDelete
 60. ahh i love your blog a lot it's such an inspiration! you're so cute :)
  xxo

  ReplyDelete
 61. Anonymous31/1/10 15:18

  Mulla kuules noita samoja oireita kun sä tuossa ylempänä luettelit ja vielä puolet isommassa mittakaavassa, ja psykiatrilla kävin ei montaakaan päivää sitten joka totes mulla erilaisia ahdistuneisuushäiriöitä, joihin nyt saamani lääkkeet toivottavasti tulevat auttamaan :)

  Pointti on että jos asia rajoittaa sun elämääs, puhu siitä asiantuntijalle. Lääkärille mars->

  ReplyDelete
 62. Anonymous31/1/10 15:19

  mä tunnistan itteni niin hyvin tosta mitä kirjotit!

  ReplyDelete
 63. Mä tunnistin itseni niin vahvasti muutamista kohdista! Oon hermoraunion partaalla jos mun pitää mennä johonkin uuteen tilanteeseen. Jouduin esimerkiksi muutama viikko sitten soittamaan hammaslääkäriin lohenneen paikan takia ja koko puhelun aikana tyyliin kädet hikos ja naamaa kuumotti. Oli vielä astetta nolompaa soittaa sinne 5 min jälkeen uudestaan, koska unohdin sen ajan! Ja viimeviikonloppuna oli ihan tuskaa mennä tappelemaan videovuokraamon myyjän kanssa kun se lainaamani leffa ei sitten toiminutkaan.

  Oon kuitenkin alkanut pakottamaan itseni kaikkiin sellaisiin tilanteisiin mitä kartan mahdollisimman paljon. Ja mun on oikeastaan pakko totutella tohon, koska mun pitää välillä mm. koulussa mennä tarjoilemaan asiakkaille.

  ReplyDelete
 64. voi sua )= ja oikeesti noi sun piirrokset on niin söpöjä! :D ja oikeesti antaisin mitä vaa jos olisin itsekkin noin kaunis kun sinä, mutta silti viihdyn omassa naamassa ja kehossa kaikesta huolimatta, koita säkin tehdä niin :)

  ReplyDelete
 65. äh piti kirjoittaa hermoromahduksen partaalla ei hermoraunion :--D

  ReplyDelete
 66. Anonymous31/1/10 16:14

  hei vielä semmonen juttu, että moni on täällä nyt kertonu täällä kommenttilootassa paniikkihäiriöstään/ ahdistuneisuushäriöstään tai muuten siitä, miten ei kehtaa tai uskalla.

  haluaisin muistuttaa, että näistä oireista on mahdollista parantua!! ihminen voi muuttua ja parantaa itseluottamustaan. älkää siis unohtako, että kaikki on mahdollista! vaikka nyt olisikin jännittäjä, ei se tarkoita, että se rajoittaisi koko loppuelämää :)) muistakaa se!

  ReplyDelete
 67. Anonymous31/1/10 16:32

  Oot niin ihana! Suhun on niin helppo samaistua, toisin kuin joihinkin muhin bloggaajeihin! :D

  ps. tää tekstihän vois olla osittain mun kirjottamaa o.O

  ReplyDelete
 68. Anonymous31/1/10 16:35

  Hei sä oot tosi nätti, ja sillei et ei mitää syytä lähtee mitää muuttaan. ;))

  ReplyDelete
 69. Anonymous31/1/10 17:57

  Heeeei sun nenä on just ihana, ei tollasta söpöä nenää kannata mennä pilaamaan leikkauksilla. Itelläkin on välillä hirveitä kriisipäiviä nenäni kanssa. Mutta oon oppinu jo vähitellen pitämään siitä. Sitä paitsi oot ihan älyttömän kaunis just tollasena, eikä nenän muuttaminen sua sen kauniimmaksi tee. :) Tätä sun blogia on kiva lukee aina, vaikka siinä ei olisikaan mitään asukuvia tai mitään ihmeellistä juttua. ;)

  ReplyDelete
 70. Arvaas mitä, mulla on aivan sama juttu. Tuo englannin lausuminen on aivan kamalaa, vielä kun oon oikeasti erittäin hyvä siinä mutta tuo r-kirjain just pilaa kaiken. Ja tuo julkkisjuttu myös. Mun vartalossa on liikaa juttuja mitä tahtoisin muuttaa, sitä päivää odotellessa että olisin tyytyväinen itseeni.

  ReplyDelete
 71. Anonymous31/1/10 18:37

  Mulla on ihan sama juttu koulussa, "entä jos se ei kuitenkaan mee oikein" : < se on ärsyttävää koska sit tuntiaktiivisuus on aika paska -.- mut en voi sille mitään koska en vaan saa kättä ylös :DDD
  mäki oon tosi kriittinen omasta ulkonäöstä mut pikkuhiljaa alan hyväksyy , et tämmönen oon : ))

  ReplyDelete
 72. Voi tuo ylempänä kommenttilaatikossa kirjotettu juttu kuulosti niin tutulle! Itse aloin myös hermostua yhdessä vaiheessa ihan pienistäkin jutuista ja punastelukin tuli ihan yhtäkkiä ihan kauheaksi painajaiseksi. Mulla kanssa oli se, ettei kaupassakaan voinut käydä kun paniikkikohtaus iski kassalla, useat kerrat jouduin juoksemaan kaupasta ulos kun pelotti liikaa.

  Suosittelisin käymään lääkärissä, vaikka se ahdistaisi kovin paljon, sen jälkeen nimittäin (ainakin toivottavasti) tilanne helpottuu, ainakin minulla helpottui. Sain ssri-lääkkeet, jotka auttoivat sekä punasteluun sekä paniikkioireisiin, niiden vaikutukseen kestää kyllä parisen viikkoa mutta yleensä niiksi pariksi viikoksi saa jotain rauhottavia tms. Tsemppiä kovasti! Itse olen päässyt lähes kokonaan paniikkioireilusta lääkityksen ja sinnikkyyden voimalla, toivottavasti myös sulla alkaa helpottamaan:-)

  ReplyDelete
 73. Anonymous31/1/10 19:11

  Ihana huppari ja ihanat piirrokset ja ihana sinä.
  Kuulepas, mm. niiden sadan katkeran anonyymin lisäksi minä olen kateellinen sinulle: tyylipuhtaan näteistä kasvoistasi, 34-koon kropastasi, pettämättömästä shoppailuvainustasi ja jopa kyvystäsi kävellä korkkareilla.
  Maailmassa kauneinta on se mitä ei voi ikinä saavuttaa, pidä mielessä.

  ReplyDelete
 74. this post is absolutely adorable. have a great day!

  ReplyDelete
 75. Teksti kuulosti ihan mun kirjoittamalta. Ja tämä vaan ajan myötä pahenee.

  Ihana blogi, aivan lemppari.

  ReplyDelete
 76. Anonymous31/1/10 19:37

  I like your blog and you're really really pretty! I adore your clothes, too. :)

  PS. Your new banner sort of screws up the layout of your blog, or is it just me (my computer)?

  ReplyDelete
 77. Anonymous31/1/10 19:55

  Sori tästä tulee varmaan aika pitkä, mut toivon et jaksat lukee. Eksyin blogiisi vasta tänään ja bannerista lähtien olin ihastunut. Kun luin jotain vanhoja postauksia ym. vaikuttaa, että sä oot masentunu ja kärsit mahdollisesti lievästä syömishäiriöstä (ehkä), koska sanoit, että haluut laihtuu 5 kiloo vaik oot tosi laiha jo. Mä olen oikeastaan aika samanlainen kuin sä. Mä tiedän et oon suht laiha, mut haluisin laihtuu, koska tiiän et en oo tarpeeks laiha. Mua ällöttää mun läskit vaikka niitä on vähänkin. Olen myös perfektionisti. Ole hyvin ujo enkä osaa nauraa itselleni. On toki helppo neuvoa muita, mutta oikeesti olet yksi näteimmistä tytöistä joita olen nähnyt! Usko itseesi nainen! Ja niistä postausongelmista: ihmiset ei odota sun keksivän mitään megaüberhienojaerikois postauksia vaan ihan normaaleista tilanteista/vaatteista/tunteista. Sun joka päiväisestä elämästä! Musta olis ihana nähdä sun vaatteita lisää vaikka sen valkoisen seinän edessä. Niinhän ne kaikki tekee! Ei blogin pitämisestä tarvii oikeesti murehtia. Iloa elämään! Ja jos sulla on oikeesti jotain vakavempaa niin mene asiantuntijan puheille, se auttaa.

  ReplyDelete
 78. sun blogi on kiva just tällasena ja sä oot nätti ihan ilman mitään nenäleikkauksia !

  en oo sua paljoakaan vanhempi, mutta kokemuksen kautta oon tullu itsevarmemmaks. olin välillä tosi epävarma kaikesta enkä uskaltanu heittäytyä tai mitään, mutta kun pakottaa tarpeeks monta kertaa ittensä viittaamaan tunnilla tmv. se muuttuu helpommaks ja helpommaks. tsemppiä sulle äläkä ota tästä blogista (tai mistään muustakaan!) liikaa stressiä. ♥

  ReplyDelete
 79. Anonymous31/1/10 21:14

  kuva postaus!

  ReplyDelete
 80. mulla on tuo koulun viittausjuttu jne IHAN sama! tuntu friikiltä kun luin jonkun toisen kirjottamana asiaa, joka on suoraan mun omasta elämästä. eli meitä perfektionisteja on muitakin, yks syy lisää paineistua vielä enemmän! :D ja tykkään just tästä päiväkirjamaisuudesta, mikä näkyy siinä et kommentoin sulle ekaa kertaa:) eli jatka ihmeessä itkulinjalla!

  ReplyDelete
 81. Anonymous31/1/10 21:43

  älä ollenkaan ota stressiä blogistasi.. voin sanoa että se on aivan mahtava ja päivität sitä kun itsestä parhaalle tuntuu ^^... kevättä odotellassa voi tulla taas uusia inspiraatioita ja innostuksia.. :)

  ReplyDelete
 82. Anonymous31/1/10 21:48

  Sä olet vielä kuitenkin aika nuori, ja ehdit vielä kuitenkin mokaamaan, ja huomaamaan, ettei se elämä siihen lopu. =) Siitä se sitten vasta alkaa.

  Mä luulen, että sun ikäisenä kaikki vihaa jotain piirrettä itsessään, mutta voin 26 vuoden kokemuksen perusteella kertoa, että kun ikää on sellainen 25-vuotta, niin sellaisilla asoilla kuin nenän muoto tai koko ei oo enää merkitystä. Kun elämässä on niin paljon muutakin mietittävää kuin oman tuulenhalkojan koko =) Mutta sallittakoon kuitenkin kaikille nuorille se soma itsekeskeisyys, kun joku vika naamassa tai kropassa on ylitsepääsemättömän suuri.

  Ja btw, sun nenä on just sulle sopiva, kenenkään muun naamaan se ei istuisi yhtä hyvin =)

  ReplyDelete
 83. Anonymous31/1/10 22:12

  Aiheen vierestä; koska et ollu mainostanu/ maininnut missää, että olisit ollu valtterilla myymässä, niin et arvaakkaan miten random se tilanne oli kun näin sut! :-D

  ReplyDelete
 84. Anonymous31/1/10 22:21

  mä en usko, että ne oikeesti ees välittää ton ÄRRRRRÄN kans puhumisesta. Esim. jos sanoo vaikka 'are you really?'
  sen voi lausua vaikka aar juuu rili niin kyllä ne jotka puhuu englantia paremmin ymmärtää.
  Meiän enkun ope on tosi ihana ja rohkaseva ja se opettaa meitä lausumaan niinku tykkää. Meillä oli vaihtarina yks Bulgarialainen lukiolaistyttö ja se tuli meiän luokalle pariks viikok ja sen kans pysty oikeesti puhua vaikka miten ja se ymmärsi vaikka ei ollukkaan niin hyvä lausumaan.
  Mein ope sanoo aina että vaikka lausuu niin kun ne kirjoitetaan ja jos osaa selittää hyvin niin kyllä kaikki ymmärtää.
  Onnee sulle kuitenki ton ahistuksen suhteen!
  Älä kiinnitä siihen liikaa huomiota niin ei muutkaan kiinnitä!

  ReplyDelete
 85. Mulla on ollu ihan sama etten voinu viittaa tunneil jos en ollu sata varma ja nyt se vahan jo naurattaa kun oon saanu lisaa itseluottamusta. Mut hei ala huoli, tosi monil on tommosta ja se on ihan normaalia ja menee toivottavasti jossain vaiheessa ohi:)

  Zemee sulle tytto, sulla on ihana blogi! :)

  ReplyDelete
 86. Anonymous31/1/10 23:07

  Vau! Noi kaikki jutut täsmäs myös muhun. Oon ihan helvetin tylsä nykyään, kouluunkaan ei huvita panostaa, vihaan kasvoissani nenääni...heh, joten et ole ainakaan yksin:-)

  niin jatykkään btw tästä sun blogistas ihan hirveesti!!
  Kyllä se kevät kohta tulee jo, onneksi! koita jaksaa:-)

  ReplyDelete
 87. Anonymous31/1/10 23:10

  tiiätkö, en koskaan oo kiinnittäny sun nenääs mitään huomiota. nyt kiinnitin, ja voin kertoa että sulla on aivan söpö nenä!
  tiedän tosin ettei tollaset sanat hirveesti auta - vihaan itse omaa nenääni yli kaiken, tosin nyt vähän vähemmän kuin pari vuotta sitten. uskallan ehkä toivoa että vanhempana jo hyväksyn leveän nenäni ja sen, ettei siitä ikinä tule kapeaa ja siroa. Nyyh. mutta elämä on epäreilua, täytyy vain hyväksyä se nenineen kaikkineen :)
  ps. zemiä sulle kaikkeen!:) mä tykkään niin, ku sun blogi ei oo pelkkää ihanuutta ja autuutta vaan kirjotat tänne myös niistä huonommistakin fiiliksistäsi.

  ReplyDelete
 88. Anonymous1/2/10 10:16

  mulla oli koulussa toi ihan sama juttu viittaamisen kanssa ! ja mäkin joudun googlettamaan hirveesti juttuja kun en ole enää varma jostain sanoista esim leffoista ja jostain ihan tavallisista suomalaisista sanoista....hö mitä vikaa sun nenässä muka on :O tai no kaikki varmaan stressaa jossain vaihessa elämässään jostain sellaisesta asiasta ulkonäössään mitä muut ei edes huomaa.mun mielestä oot ihan älyttömän nätti ! ja oon hieman kateellinenkin siitä vaikka on ehkä ihan hölmöä olla,mutta silti oon.ja kun tossa jonkin aikaa sitten sanoit,että: "Kaikki ovat varmasti huomanneet mun blogini tason laskeneen" niin en mä ainakaan huomannut mitään!sulla on kiva blogi :---)

  ReplyDelete
 89. Anonymous1/2/10 10:25

  Sama juttu. Pelkään lihoamista koska se ei ole täydellistä, varmistelen asioita tuolla tavalla myöskin ja olen kauhean epävarma itsestäni. Kun käyn kaupassa katson itseäni jokaisesta peilistä joka tulee vastaan koska olen niin neuroottinen ulkonäön suhteen jne. Se on raskasta ja et todellakaan oo ainut. Mut sä oot oikeesti ihana, en olis uskonu kyllä..

  ReplyDelete
 90. Kun kuvailit tota äänen tärinää, vapinaa, paniikkia esitelmää pitäessä niin tuli ihan oma itse muutama vuosi sitten mieleen. Mulla oli maailman kamalin esiintymiskammo, vaikka muuten en ole ujo ja pystyn tekemään keskustelua jonkun kanssa vaikka asuntolainasta, mutta jostain syystä esiintyminen oli sellanen no-no juttu.. Vasta tänä vuonna ammattikorkeessa viestinnän kurssilla koin ekaa kertaa, että ei tuu sitä paniikkijännitystä. Se ihan oikeasti menee ajan kanssa ohitse :> Mulla se paniikki oli niin paha, että multa lähti välillä tajukin, mutta nykyään semmosta pientä jännitystä lukuunottamatta ei tunnu oikein miltään!
  Tsemppiä esiintymiskammon/paniikin/miksi tahansa sitä haluaakaan nimittää kanssa! Se helpottaa ajan kanssa ja vaikuttaa myös kaikkiin vastaaviin tilanteisiin :>

  ReplyDelete
 91. Anonymous1/2/10 16:35

  ymmärrän sua, mutta musta tuntuu että huono itsetunto sun tekemisiä rajottaa eikä se että olet "perfektionisti".

  ReplyDelete
 92. Lui juuri Evita- nimisestä lehdestä jutun ''lopeta märehtiminen'' ja tunnistin itseni sinä ihmisenä joka pyörittelee asioita mielessään jatkuvasti ja perusajattelutapa on negatiivinen. Suosittelen sun ostamaan sen lehden ja lukemaan jutun, siitä voi olla sulle apua! Ihan hyvällä, mua se auttoi ainakin :)

  ReplyDelete
 93. Mulla on just samanlainen nenä ku sulla ja mä ainaki oon oppinu rakastamaan sitä, koska tiijän, että se on osa mua enkä mä haluu muuttaa itessäni mitään, koska sitte mä en ois enää mä. Ja mäki oon hirveen epävarma englannin lausumisestani, mutta siitäki pääsin yli :)

  ReplyDelete
 94. Muistan ylä-asteen hirveän historian opettajan, joka kannusti luokkaa nauramaan ja osoittamaan sormella, mikäli vastasi väärin. Tästä syystä jätin aina vastaamatta, koska pelkäsin niin paljon. Otin mielummin kutosen todistukseen viittaamattomuudesta, kuin seiskan sillä, että olisin ottanut vastaan ahdistavaa mollaamista.

  Pian tulee valoisampaa, lämmintä, kevät. Silloin kaikki mörrimöykyt kaivautuvat piiloistaan ja hymy nousee korviin. ;)

  ReplyDelete
 95. Stressaat kyl ihan turhia tyttönen. (: ymmärrän ton perfektionistijutun, oon itsekin ollut nuorempana todella epävarma itsestäni ja kuvitellut olevani muita huonompi. kun vähän vanhenee, niin itseluottamus karttuu ja huomaa, että juuri virheet tekee ihmisestä ainutlaatuisen ja kiinnostavan yksilön.

  Mun mielestä särmää ei löydy median antamasta "täydellisestä" (ja helvetin muovisesta) nais- tai mieskuvasta ja harmi onkin, kun niin moni alkaa sosiaalisen paineen takia tavoittelemaan onnea väärästä paikasta. Onnellisuus lähtee itsensä hyväksymisestä sellaisena kuin on, ja juuri itseluottamus tekee ihmisestä kauniin mun silmissä. Ei haittaa onko ihmisellä ärrävikaa, hieman ylimääräisiä kiloja tai epäsymmetrinen kroppa, jos sen osaa kantaa pää pystyssä. En itse ainakaan yleensä kiinnitä tapaamissani ihmisissä mitään huomiota hänen itsessään rankkaamiin "virheisiin", vaan koko olemukseen. Asenne ratkaisee, "Anteeks, että oon olemassa" ei iske.

  Aliarvioit blogiasi aina ihan turhaan, itse ainakin oon aina lukenut sitä kiinnostuksella <: tsemppiä !

  ReplyDelete
 96. Anonymous5/2/10 16:19

  Olen muutamaan otteeseen tullut sun blogiin katsoon kuvia, koska niissä on aina sitä jotain.. Olen myös monesti tuijotellut ruutua, että miten kaunis voitkaan olla ja noin nuorena! Älä koskaan ikinä mieti tossa iässä mitään ulkonäköä muka parantavia leikkauksia.. sun mieli muuttuu vielä ja osaat arvostaa sitä miltä näytät. Maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka kiljuen haluais näyttää sinulta! Oot upee nuori nainen!

  ReplyDelete
 97. Heippa!

  Mua on jäänyt mietityttämään toi, kun kerroit sun jonkinlaisesta paniikkihäiriöstä. Sen perusteella paniikkihäiriö rajoittaa elämääsi aikamoisesti, jos et siis pysty asioimaan normaalisti esimerkiksi kaupassa tai silmälääkärillä. :(

  Voisit käydä yhdessä äitisi kanssa keskustelemassa asiaan perehtyneen ammattilaisen kanssa. Siellä varmasti tartuttais härkää sarvista ja ryhdyttäis etsimään keinoja päästä vaivasta eroon. Asiat lähtis ihan varmasti rullaamaan parempaan suuntaan. :)

  -saman tehnyt

  ReplyDelete
 98. Anonymous14/2/10 20:31

  kaunis tyttö, et mene leikkauttamaan nenääsi!

  ReplyDelete

I use Canon EOS 1100D
I was born in 1993
I'm from Helsinki, Finland